Докато държавата измисли как точно да помогне на хората от

...
Докато държавата измисли как точно да помогне на хората от
Коментари Харесай

Артисти и творци помагат на възрастни пари

Докато страната измисли по какъв начин тъкмо да помогне на хората от културата, някои от тях към този момент започнаха до оказват помощ действително на нуждаещите се от помощ повече от тях. 

През последните пет дни 103 възрастни жители на София са получили храна и медикаменти в домовете си, разгласи на страницата си във Facebook, кметът на София Йорданка Фандъков. Това се е случило с помощта на екипите на Столична община и БЧК, към които през днешния ден са се включили и граждани-доброволци. Сред тях е и артистът Филип Аврамов („ Писмо до Америка ”,„ Възвишение ”). 

Още преди 10 дни Аврамов обяви във Facebook готовността си да помогне на хората и страната с “Жива мощ “... „ Безработен съм и в случай че се наложи мога да бъда доброволец … Може би и това е единственият метод да се оправим с тази рецесия — всеки от нас да не помни за своите   “несгоди “...Дошло е време да бъдем по-добри към “Другия “.

По същото време и кметът на Бургас Димитър Николов разгласи във Facebook присъединяване на доброволци от културата, включили са към екипите на общината. Днес и друг известен артист - Михаил Билалов - е раздавал защитни маски на възрастни хора в огромен хранителен магазин.

Звездата от „ Под прикритие ” и няколко театрални постановки, се е присъедини към екипа на бургаските създатели — попзвездата Тони Димитрова, художниците Лора Янева, Добрин Вътев, Атанас Стоянов, писателката Елка Стоянова, група “Горещ пясък ” и доста други, „ които без да парадират, с чисто сърце и обич се включиха с труда си в общото дело ”, както написа бургаският кмет. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР