Докато COVID-19 шества из планетата, човечеството е принудено да се

...
Докато COVID-19 шества из планетата, човечеството е принудено да се
Коментари Харесай

Как ще се промени светът след края на пандемията - 8 експертни прогнози

Докато COVID-19 шества из планетата, човечеството е насила да се трансформира. Епидемията накара хората да погледнат на света по различен метод, да се приспособяват към новите действителности и да търсят допустими решения, които да им разрешат да запазят максимален комфорт в новите условия. Много от тези решения потенциала да се трансфорат от краткотрайни в устойчиви. Затова и от ден на ден специалисти и анализатори се пробват да предскажат по какъв начин ще се промени животът ни след епидемията от ковид. 

По-долу обобщаваме няколко съществени прогнози какво чака света след края на пандемията.

1. Повече безконтактни интерфейси и взаимоотношения

Преди потребителите бяха впечатлени от сензорните екрани и техните благоприятни условия. Епидемията от COVID-19 обаче промени обстановката - в този момент хората се отнасят осъзнато към заплахите от допиране на разнообразни повърхности в подтекста на предаването на заболяването. Безконтактните устройства започнаха да се появяват още преди епидемията. Сега специалистите предвиждат техния напредък и са уверени, че следва растеж в продажбите на устройства с гласов надзор.

2. Укрепване на цифровата инфраструктура

COVID-19 принуди хората да се приспособяват към работа от у дома и живот в изолираност. Компаниите бяха принудени незабавно да открият подобаващите решения за опазване на работния темп в необикновена среда. Това докара до по-активно развиване и потребление на цифрови решения, които разрешават работа от у дома, осъществяване на виртуални заседания и срещи. Тези положителни практики могат да продължат и след края на епидемията. Голяма част от бизнес организациите също по този начин си дадоха сметка, че командировките - изключително в чужбина, са значителен разход на време и средства. В резултат специалистите предвиждат, че командировките ще са по-малко известни след края на епидемията.

3. Подобрен мониторинг благодарение на Интернет на нещата и „ Биг дейта "

Епидемията даде подтик на по-широкото потребление на приложения, основани на Интернет на нещата. Приложения на национално и световно равнище сега уточняват мониторинга върху придвижването на хора, което усъвършенства опциите за прогнозиране на развиването на болестта, както и наблюденията с кого са общували инфектираните. Всички тези системи ще бъдат потребни и след привършване на COVID-кризата, защото ще разрешат по-добър надзор при бъдещи епидемии и ще лимитират разпространяването на заболяванията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР