Докато човекът кацне на Марс ще минат години, но преди

...
Докато човекът кацне на Марс ще минат години, но преди
Коментари Харесай

НАСА предлага възможност да изпратим името си на Марс

Докато индивидът кацне на Марс ще минат години, само че преди този момент искащите получават опция да изпратят името си на планетата, съобщи Българска телеграфна агенция. Предложените имена ще бъдат изписани на микрочипове, с цел да отлетят към Марс с галактическия уред, който ще бъде изстрелян през юли 2020 година и ще кацне на планетата през февруари 2021 година

Задачите на този роувър ще са да търси признаци за микробен живот в предишното, както и да изследва климата и геологията на Червената планета, да събере проби и да приготви човешко наличие.

Програмата за изпращане на имена е част от акция за привличане на интереса на по-голяма част от обществото към задачите, планувани от НАСА за самодейността " От Луната към Марс ".
Целта на НАСА е да изпрати астронавти още веднъж на Луната до 2024 година, да изследва в допълнение повърхността й и да употребява наученото, с цел да изпрати астронавти до Марс през идващото десетилетие.

Хората, които предложат имената си в уеб страница до края на септември, ще получат бордна карта и точки за полетите на всяка задача. Така искащите ще имат право да смъкват цифрови емблеми на задачите.

Повече от 2 милиона имена бяха препоръчани за сходна стратегия на НАСА преди задачата " ИнСайт " до Марс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР