Докато човек чете, всичко се променя. А докато чете творба

...
Докато човек чете, всичко се променя. А докато чете творба
Коментари Харесай

Изкуството има значение - вдъхновяващ призив за свобода на идеите,

Докато човек чете, всичко се трансформира. А до момента в който чете творба на Нийл Геймън, може и да открие отговора за живота, Вселената и всичко останало. И той няма да бъде 42, а... изкуство!
На пазара към този момент може да откриете българското издание на сборника „ Изкуството има значение “ – вдъхновяваща сбирка от четири есета на английския публицист, отдадени на изкуството и съпроводени от занимателните и майсторски илюстрации на неподражаемия Крис Ридъл.
„ Кредо “, „ Сглобяване на стол “, „ Защо бъдещето ни зависи от библиотектите, четенето и мечтанията “ и „ Правете положително изкуство “ са своебразно пояснение в обич към изкуството, а текстовете в българското издание са изписани на ръка от надарения художник Дамян Дамянов.
Всички ние имаме задължението да се впускаме в мечтания. Да измисляме. Да четем за наслаждение. Защото „ прозата е лъжата, която споделя истината “ и единствено посредством нашите мънички мисли можем да създадем огромни промени.
Нийл Геймън напомня, че свободата на словото, на мислите и на фантазиите е главната движеща мощ на света, индивидите са тези, които основават бъдещето, а четенето и съществуването на библиотеките са моторите на въображението.
Без значение дали става въпрос за публицист, художник, дизайнер, аниматор, музикант, създател в областта на изящните изкуства или просто за четец, в ръцете на всеки един се крие неповторима дарба – тази да съхранява, да трансформира и да основава живот.
„ Изкуството има значение “ е красивата изповед на един публицист, с която той оставя своето обръщение към всички, които желаят да творят. А точно: нарушете разпоредбите. Защото „ разпоредбите за това кое е допустимо и кое – не, в изкуството са основани от хора, които не са пробвали границите на вероятното посредством прекрачването им. А вие можете “. Просто „ правете положително изкуство “. Защото то има значение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР