Докато членовете на Европарламента се събират тази седмица за пленарна

...
Докато членовете на Европарламента се събират тази седмица за пленарна
Коментари Харесай

Евродепутат счупи бутилка шампанско в сградата на Европейския парламент

Докато членовете на Европарламента се събират тази седмица за пленарна сесия в Страсбург немски политик разгласи, че е разкрил юридически пропуск, който може да спре пътуванията на евродепутатите и техните асистенти всеки месец от Брюксел до френския град, заяви БНР.

Евродепутатите се събират всеки месец за няколко дни в Страсбург, а през останалата част от времето нормално са в Брюксел. Според одит от 2014 година разноските на Европейски Съюз за тези пътувания са в размер 114 млн. евро годишно.

 



 

Критици на така наречен „ пътуващ цирк “ от дълго време упорстват съглашението за две седалища на Екологичен потенциал да бъде прекъснато, само че това не се случва, най-много тъй като Париж би блокирал всеки сходен опит за корекция в евродоговора.

Германският евродепутат Нико Земсрот съобщи, че е забелязал, че Договорът от Амстердам показва, че Народното събрание би трябвало да има седалище в Страсбург, само че не се споделя категорично, че би трябвало да е в „ град Страсбург “.

В шегаджийски видеоклип 33-годишният Земсрот чупи церемониално бутилка шампанскo пред пленарната зала в Брюксел и тържествено я кръщава „ Страсбург “

Депутатът е член на Екологичен потенциал от сатиричната партия Партията и e  от групата на Зелените/Европейски свободен алианс. Избран бе тази година.

„ Вече се уморих от това нагоре-надолу. Следващите 5 година ще бъда в коли и влакове повече от 60 работни дни “, сподели той пред Ройтерс.

Критици на пътуванията Брюксел – Страсбург се оплакват и от резултата върху околната среда.

Британският евродепутат Матю Патън (независим/„ Брекзит “) разгласи в свое изявление през днешния ден, че „ безсмисленото замърсяване, породено от парламентарния цирк “ би трябвало да бъде прекъснато:

„ До 2050 година можем да спестим 600 000 т излъчвания СО2 “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР