Докато четвърти ден продължават усилията за справяне с голям горски

...
Докато четвърти ден продължават усилията за справяне с голям горски
Коментари Харесай

Проверяват дали пожарът на Евия не е умишлено предизвикан

Докато четвърти ден не престават напъните за справяне с огромен горски пожар в естествен резерват на остров Евия , управляващите правят инспекцията на индикации, че огнената буря е породена от палеж.

Съобщава се, че чиновници на специфичната секция за палежи на гръцката пожарна работа (DAEE) са разкрили предмети, употребявани при разпалването на пожари , като плат, пластмасови елементи от кани и насъбрани клони и дърва.

Гръцкият оператор SKAI съобщи, че DAEE изследва доказателства, показващи, че пламъците са тръгнали от три разнообразни елементи на гората. Взети са показания от 25 очевидци.
Властите са разговаряли и с трима обвинени , които са поданици на региона, като част от продължаващото следствие.

Тъй като ветровете утихнаха през нощта, 390 пожарникари с екипировка 101 транспортни средства съумяха да лимитират пожара в труднодостъпния каньон покрай село Платания и в петък сутринта нямаше дейни фронтове в региона.-->

Междувременно стана известно, че половината от резервациите на остров Самотраки са анулирани вследствие на проблемите с фериботната връзка на острова с Александруполис на континентална Гърция. Поради нарушавания морски трафик стотици туристи бяха заклещени на острова с дни.

Самотраки беше изолиран от останалата част на страната за девет дни заради композиция от мощни ветрове и блокиране на фериботната връзка, която свързва острова с Александруполис.

Повече от 1500 туристи , които бяха на острова, съумяха да си тръгнат едвам в четвъртък заран, като три ферибота направиха няколко пътувания до континента.

Кметът Атанасиос Витас съобщи пред организация АНА-МПА, че фериботните услуги са възобновени, само че вредите върху туристическата промишленост към този момент са нанесени.

„ Проблемът в този момент е, че въздействието е огромно. Имахме прекомерно доста отменяне [на резервации] и когато казусът доближи своя връх в неделя, понеделник и вторник, към този момент имахме 50% отменяне от събота “, сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР