Докато бушуваше пожарът в парижката катедрала Нотр Дам, платформата за

...
Докато бушуваше пожарът в парижката катедрала Нотр Дам, платформата за
Коментари Харесай

Защо "Ютюб" даваше информация за 11 септември под клипове за пожара в "Нотр Дам"

Докато бушуваше пожарът в парижката катедрала " Нотр Дам ", платформата за видеоклипове " Ютюб " оферираше странни за някои консуматори асоциации на читателите.

Френските пожарникари оповестиха, до момента в който продължаваха опитите за потушаване на огъня, че най-вероятно става дума за случай, а не за тенденциозен палеж. Т. нар. осведомителни панели на " Ютюб " обаче посочваха, в първите минути след новините за пожара, информация за терористичната офанзива в Съединените щати на 11 септември 2001 година Макар да са налични единствено в някои страни като Индия, Съединени американски щати и Южна Корея към този момент, те повдигнаха въпроси.

Според Вагелис Папалексакис, учител по компютърни науки в Калифорнийския университет, Ривърсайд, автоматизирани принадлежности на платформата най-вероятно са объркали горящата постройка с изображения от 11 септември. " Докато използваме автоматизирани способи за нареждане на наличието, постоянно ще има поле за неточности, " счита той. По думите му иронията е във обстоятелството, че същите принадлежности би трябвало да се употребяват за засичане на подправени вести.

" Ютюб " заяви, че отстранява панелите във видеоклиповете, където събитията от " Нотр Дам " се излъчват онлайн. " Миналата година пуснахме панели с връзки към източници като " Енциклопедия Британика " и " Уикипедия " по въпроси, за които може да има дезинформация, " изясни компанията. " Тези панели се задействат автоматизирано и от време на време вършат неточности. "

За " Ютюб " случката идва в внимателен миг - платформата благосъстоятелност на " Google " даде обещание, че ще предлага на потребителите по-малко видеоклипове с тайни теории след обвинявания, че постоянно предлага " нездравословна " дезинформация на потребителите по тематики като формата на Земята или 11 септември.

Не е известно дали появилите се за малко панели са подхранили тайните теории, споделяни от консуматори в обществените мрежи, съгласно които френските управляващи крият, че пожарът е породен съзнателно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР