Докато БСП пита конюнктурно защо прокуратурата се занимава с Ерена

...
Докато БСП пита конюнктурно защо прокуратурата се занимава с Ерена
Коментари Харесай

Силов пиар за реформата в ТЕЛК

Докато Българска социалистическа партия пита конюнктурно за какво прокуратурата се занимава с Ерена Йончева, а не с Пеевски, който узаконил стотици милиони от КТБ, държавното обвиняване се задъхва от разкриване на нови фронтове. Последната мегаофанзива няма да е против обособени олигарси или устати опозиционери, а ще е против пандемията ТЕЛК. Ще рече - безбройна войска мошеници, които дънят бюджета на Национален осигурителен институт.

Премиерът Бойко Борисов разпоредил, спецпрокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Национален осигурителен институт да вършат наказателноправен разбор и да задействат механизмите против приемането на инвалидни пенсии. Този път акцията нямало да е инцидентна, тъй като "милиони изтичат в пясъка ". Повечето ТЕЛК-ови епикризи и диагнози били copy-paste, доста от освидетелстваните не знаели от какво са заболели и къде са се лекували, а 2/3 от инвалидните пенсионери били под 65 години. Както сподели преди време вицето Каракачанов, "цели села, дружно с бебетата в тях, са с инвалидни пенсии ".

Който и да управлява процеса обаче, ще би трябвало да удари лекарите през пръстите. А лекари към този момент няма. При покосена от грипа половин България няма нито медици, нито кревати за болните. А няма, тъй като същият Национален осигурителен институт, зад който стоят ръководещите, нехае за медицинско-фармацевтичната олигархия, която ражда милионери. Не знам кой кого последно ще управлява, само че решението ще да е там - да подгонят селските лекари. А отрупаните с привилегии и бонуси шапкари и чантаджии от полицейско-прокурорската система с годишно надуваем бюджет да прегазят най-големите нарушители - инвалидите с ТЕЛК.

Може пушилката да е предизборна, както нормално. Борисов към този момент разгласи, че е спазил обещанията си към хората с увреждания, а в този момент "се концентрира върху промяната в ТЕЛК ". Целта е същата - средствата за системата да отиват за действително нуждаещите се българи и да спрат течовете от пенсионноосигурителната система. Само че в единия случай става въпрос за предоставяне на пари, а в другия - за взимане. И този път плакатите "Системата убива всички " ще са море в черно.

Междувременно по този начин и не беше опровергана тезата, че броят на инвалидните пенсии е не престъпно висок, а съмнително невисок. Епидемия от рак, диабет, хипертония, инфаркти и инсулти, хепатит, психологични и "редки " болести. Според някои калкулации действително болните за пенсия са най-малко 2 млн. при отпуснати в този момент под 1 млн. инвалидни пенсии.

Може сметката да не е вярна. И сигурно корупцията работи. Нацията обаче боледува, щом даже министър председателят твърди, че подобен ни е материалът, а опозицията прецизира, че 80% българи са дебили. С една основна добавка - диагнозата е за всички, само че за разлика от здравно-пенсионноосигурителния модел политическият работи съвършено по модела "Болен здрав носи ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР