Докато броят на смъртните случаи от COVID-19 във Великобритания нараства,

...
Докато броят на смъртните случаи от COVID-19 във Великобритания нараства,
Коментари Харесай

Доброволците, които доставят безплатна храна на медицински сестри в Лондон

Докато броят на смъртните случаи от COVID-19 във Англия нараства, група от лондонски доброволци сътвориха кетъринг услуга, с цел да дават безвъзмездна храна на намиращите се под голямо напрежение медицински сестри в огромна държавна болница, която се бори с пандемията.

Групата, наречена " Критикъл Ен Ейч Ес " (Critical NHS - National Health Service), набира храна от локални компании и я доставя три пъти на ден на медицинските сестри и различен личен състав, работещ на първа линия в болница " Сейнт Джордж " в южен Лондон.

Много британци гледат с уважение на Националната здравна работа и безплатните грижи, които тя дава. Британският министър председател Борис Джонсън предизвести в неделя, че тя може да бъде претрупана от епидемията от ковид единствено след две седмици.

Доброволческата група бе основана предходната седмица от Нийл Барет и брачната половинка му Янеке Димел, които дадоха отговор на апел на старша сестра от болница " Сейнт Джордж " да доставят кутия бисквити или някаква лека закуска за личния състав.

" Първата ни доставка бе от 20 пици ", сподели Барет и добави: " На медицинските сестри доста им харесаха и бяха толкоз признателни. И по-късно доставките започнаха да се разрастват. "

Към Барет и Димел, които имат компания за голф пътувания, скоро се причислиха двама треньори на ненапълно работно време от локалния ръгби клуб " Батърсий Айрънсайдс ". Други локални поданици предложиха да развозват храна, да подаряват и да поддържат акаунт в " Туитър ".

Създаденият в ПейПал акаунт за групово даряване събра 22 хиляди паунда (25 500 долара) единствено за четири дни.

Барет сподели, че доста медицински сестри са прекомерно заети, с цел да си купуват храна, или са открили, че нормалните места, където се хранят, са затворени.

" Отвъд невероятното "

Местни пъбове и заведения за хранене подаряват храна или я продават на ниска цена. Доброволците от " Критикъл Ен Ейч Ес " доставят храната в реанимацията на болничното заведение, където тя се разпределя сред сестрите, екипите на колите за спешна помощ, портиерите и различен личен състав.

Чрез набиране на храната от локални производители съгласно него групата се надява да помогне на най-засегнатите дребни компании да продължат да работят.

" Част от етиката е да купуваме от локални компании ", сподели Барет и добави: " Така можем да ги поддържаме и да поддържаме по едно и също време медицинските сестри. "

Китайски ресторант и пицария продават на групата храна на половин цена, а пъб й даде 40 порции неделно печено месо - английска традиция, на цена по себестойност.

" Подкрепата е повече от невероятна ", написа в признателен имейл до общността Антия Алън, старша сестра в болница " Сейнт Джордж ", която насочи първичния апел за поддръжка. Тя сподели, че личният състав " се поддържа дееспособен от тази поддръжка. Вече няма потребност да си носят храна на работа. Споделихме храна и с отделения, които се грижат също за пациенти с Коронавирус ".

Така сестрите и назовават за по-кратко COVID-19, респираторното заболяване, породено от ковид.

Залети от дарения, доброволците имат намерение да основат хранителен склад в " Сейнт Джордж ", където медицинските сестри могат са си вземат макарони, яйца, мляко, тампони и други артикули от първа нужда.

Миналата седмица видео в обществените медии сподели изтощена здравна сестра, обляна в сълзи, откакто вижда празните лавици след промяната си в реанимация в Йорк.

" Критикъл Ен Ейч Ес " отделя също пари, с цел да заплати хотела на сестрите, които не могат да се върнат вкъщи сред промените, и сподели, че е получила запитвания да разшири услугите си и в друга лондонска болница.

С личен състав от повече от 9 хиляди души лечебни заведения " Сейнт Джордж " съгласно групата " Критикъл Ен Ейч Ес " са най-голямото институция за оказване на здравни услуги в югозападен Лондон. На гърба на обширните й здания в Тутинг се намира особено звено са лекуване на случаи на ковид.

Друга група, наречена " Клап фор кеърс " (Clap ForCares), приканва всички британци да ръкопляскат в 8.00 ч. на 26 март, с цел да покажат на медиците от Националната здравна работа " нашето самопризнание за продължаващата им тежка работа и битката против този вирус ". /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1005)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР