Докато британският министър за Брексит Стивън Баркли продължава в Брюксел

...
Докато британският министър за Брексит Стивън Баркли продължава в Брюксел
Коментари Харесай

Британците се запасяват с евро с наближаването на Брексит

Докато английският министър за Брексит Стивън Баркли продължава в Брюксел с напъните на държавното управление за приемане на спомагателни отстъпки от Европейски Съюз по договорката на премиера Тереза Мей, британците се запасяват с евро на фона на бързо наближаващата дата за Брексит - 29 март.

Данните демонстрират, че британците към момента демонстрират предпочитание да пътуват в Европа, само че също по този начин може да илюстрират терзания от спад на лирата при Брексит без съглашение, отбелязва изданието.

Данните на пощенските служби, които обработват една от всеки четири транзакции с задгранична валута, сочат, че в последните месеци търсенето на евро валута се е засилило. През ноември и декември 2018 година продажбите на евро са скочили с 5%, а през януари с 3 на 100. Въпреки че паундът остава резистентен по отношение на еврото, британците към момента помнят срутва след референдума през 2016 година, когато той се срина с 10% в границите на няколко дни. Паундът даже не почнал да се възвръща до равнищата си преди референдума за Брексит, написа Independent.

Британското държавно управление продължава с опитите за излизане от застоя към "предпазния механизъм " за ирландската граница, който спъва одобряването на договорката на Тереза Мей в Народното събрание. Министърът за Брексит Стивън Баркли ще беседва в Брюксел с основния европейски договарящ Мишел Барние, а Тереза Мей също се чака през седмицата в белгийската столица.

Опозиционната Лейбъристка партия обаче също има проблеми. Очаква се през днешния ден няколко депутати да изоставен партията, тъй като не са съгласни с политиката на Джеръми Корбин за Брексит и във връзка с антисемитизма. Критиците на Корбин са изключително ядосани от непрекъснатия му отвод да поддържа втори референдум за Брексит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР