Докато болните от коронавирус по света не спират да нарастват,

Докато болните от коронавирус по света не спират да нарастват, ...

Какво ни е нужно и какво не в кризата с коронавируса?.

Докато болните от коронавирус по света не спират да нарастват, хората продължават с паническото пазаруване, като се запасяват с продукти от първа необходимост.
Огромното търсене изчерпи в много магазини основни стоки за бита като тоалетна хартия, тестени изделия, сапун за ръце. Продуктите за дезинфекция – медицински спирт, дезинфектанти и основни антибиотици – също са трудно откриваеми в аптеките.
На фона на цялата тази потребителска лудост, търговците вече залагат на ограничения при пазаруване и на онлайн продажби и доставки, за да успеят да снабдят всички, но и да спрат струпванията на хора по магазините.
С какво трябва да сме подготвени в кризисната ситуация?
"Заредете се с двуседмични запаси от вода и храна", съветва сайтът за подготовка за извънредни ситуации и бедствия на вътрешното министерство на САЩ – Ready.gov.
Проверявайте периодично за всякакви лекарства, отпускани по лекарско предписание, и се оборудвайте с всякакви лекарства без рецепта, като обезболяващи, и такива срещу кашлица и настинка, пише кризисният портал.
Американският Червен кръст препоръчва да се съхранява у дома аптечка за лечение на често срещани наранявания, като порязвания, ожулвания, подувания, навяхвания, изкълчвания и други.
Полезните съвети не включват запасяването с многобройни пакети тоалетна хартия. "В момента хората правят невероятно глупави неща", казва пред CNBC Make It Реджина Фелпс, експерт по подготовка за пандемии и управление на кризи.
Какво да НЕ си купувате по време на кризата с вируса, четете в Expert.bg.

Източник: actualno.com