Докато болните от коронавирус по света не спират да нарастват,

...
Докато болните от коронавирус по света не спират да нарастват,
Коментари Харесай

Какво ни е нужно и какво не в кризата с коронавируса?

Докато болните от ковид по света не стопират да нарастват, хората не престават с паническото извършване на покупки, като се запасяват с артикули от първа нужда.
Огромното търсене изчерпи в доста магазини съществени артикули за бита като тоалетна хартия, тестени произведения, сапун за ръце. Продуктите за стерилизация – медицински алкохол, дезинфектанти и съществени антибиотици – също са мъчно откриваеми в аптеките.
На фона на цялата тази потребителска полуда, търговците към този момент залагат на ограничавания при извършване на покупки и на онлайн продажби и доставки, с цел да съумеят да снабдят всички, само че и да спрат скупчванията на хора по магазините.
С какво би трябвало да сме готови в спешната обстановка?
" Заредете се с двуседмични ресурси от вода и храна ", поучава уеб сайтът за подготовка за изключителни обстановки и бедствия на вътрешното министерство на Съединени американски щати – Ready.gov.
Проверявайте от време на време за всевъзможни медикаменти, отпускани по лекарско наставление, и се оборудвайте с всевъзможни медикаменти без рецепта, като обезболяващи, и такива против кашлица и простуда, написа спешният портал.
Американският Червен кръст предлага да се съхранява вкъщи аптечка за лекуване на постоянно срещани пострадвания, като порязвания, ожулвания, подувания, навяхвания, изкълчвания и други.
Полезните препоръки не включват запасяването с многочислени пакети тоалетна хартия. " В момента хората вършат необикновено глупави неща ", споделя пред CNBC Make It Реджина Фелпс, специалист по подготовка за пандемии и ръководство на рецесии.
Какво да НЕ си купувате по време на рецесията с вируса, четете в Expert.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР