`Докато БНР и БНТ получават държавни пари, те не са

...
`Докато БНР и БНТ получават държавни пари, те не са
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Докато БНР и БНТ получават държавни пари, те не са обществени медии

`Докато БНР и Българска национална телевизия получават държавни пари, те не са публични медии``,  това съобщи за „ Фокус “ политическият анализатор Георги Харизанов.

По негови думи в Закона за радиото и малкия екран е предвидена  „ такса електромер “,  която планува всяко семейство да заплаща сумата от два лв. за поддръжка на двете медии, само че в случай че бъде въведен в деяние, те ще би трябвало да се трансфорат в публични и  всяка друга прехрана от бюджета към тях да се приключи.
„ Нека или се заличи този текст и приходите на медии се извърнат към модерните системи на разпространяване, т.е. към частните кабелни оператори, това важи и за Българска национална телевизия,  или дано най-сетне този текст се вкара във приложимост,  нека го кажем, с цел да може тези медии да са издържани от обществото, а не от съответното държавно управление, тъй като разбирате, че сега имаме квазиобществени медии. Да, те са държавни. Техните парцели са държавни, те се намират в държавни здания и са на държавна, а не на социална поддръжка.  Тя може да е от налозите на обществото, само че се дефинира от страната и от този, който я управлява сега “,  обясни анализаторът. Георги Харизанов сподели още, че има три благоприятни условия за финансирането на медиите  – посредством държавния бюджет, такса „ електромер “, която планува всяко семейство да заплаща алегорична сума, а медиите да бъдат публични или излизане на свободния пазар.  Според него няма държавен артикул, който да е по-добър от творби в частния бранш.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР