Докато авиационната индустрия се събира тази седмица за Singapore Airshow,

...
Докато авиационната индустрия се събира тази седмица за Singapore Airshow,
Коментари Харесай

Авиационният гигант Boeing показа управление на кризи на най-доброто авиошоу в Азия

Докато авиационната промишленост се събира тази седмица за Singapore Airshow , няма дефицит на военна техника, създадена от американския галактически колос Boeing, написа „ BBC “.

Зрителите бяха показани от изтребител F-15 и атакуващ хеликоптер Apache . Въпреки това, очевидно липсват от събитието комерсиалните самолети на Boeing.

Вместо това, присъстващите на най-голямото авиошоу в Азия би трябвало да се задоволят с модели на пътнически самолети на Boeing или могат да влязат в „ потапящ екран “ на кабината на Boeing 777X . И защото събитието беше в разгара си, Boeing разгласи, че водачът на проблематичната стратегия 737 Max Ед Кларк ще напусне компанията .

Това е първото огромно авиационно събитие на Boeing, откогато кабинен панел се отдели по време на полет от чисто нов Boeing 737 Max 9 на Alaska Airlines през януари.

При авансово следствие на случая с Alaska Airlines, американските регулатори откриха, че липсват четири сериозни болта – предопределени да държат по този начин наречената запушалка на вратата на място. Това накара Федералната авиационна администрация (FAA) да подреди краткотрайно световно заземяване на самолета.

Самолетите към този момент летят още веднъж, само че FAA сподели, че към момента няма да разреши на Boeing да разшири производството на своята най-продавана фамилия теснокорпусни самолети , която включва 737 Max 9. За разлика от тях, огромният противник на Boeing Airbus излетя в небето на Сингапур със своя пътнически аероплан A350-1000. В последния си доклад за облагите европейският аерокосмически колос съобщи, че ще достави 800 самолета тази година, в това число своя A320neo, който е съперник на Boeing 737 Max . След случая с Alaska Airline поръчките на Boeing са се свили доста, доставяйки единствено 27 самолета през януари, спрямо 67 през декември.

Безопасността преди всичко

След предварителното следствие на Националния съвет за сигурност на превоза (NTSB) на случая с Alaska Airlines, президентът на Boeing Дейв Калхун сподели, че „ каквито и дефинитивни изводи да бъдат достигнати, Boeing е виновен за случилото се “ . Той добави:

„ Няма обръщение или девиз за това. Ще са нужни бистрота и демонстрирани дейности – това стартира с всеки от нас дружно с уговорката да се изслушваме един различен и да приказваме намерено. “

Някои от най-големите клиенти на Boeing показаха разочарованието си от компанията, като шефът на самолетната компания Emirates предизвести, че Boeing е в „ последния си късмет “ след „ напредничав спад “ в представянето си. Това не е първият път, когато Boeing е изправен пред рецесия на сигурността . През 2018 година 737 Max 8 беше спрян след две съдбовни произшествия край крайбрежията на Индонезия и над Етиопия през 2018 година и 2019 година Общо 346 души бяха убити. Тези произшествия бяха приписани на пропуски в софтуера за ръководство на полета , принуждавайки и двата самолета да вършат пагубни гмуркания, макар най-хубавите старания на водачите .

Най-голямото предизвикателство пред Boeing е да си върне доверието както на купувачите на неговите самолети, по този начин и на тези, които летят с тях, като редакторът на списание Asian Aviation Мат Дрискил сподели, че ще бъде „ в действителност мъчно “ за Boeing да си върне доверието .

Силен глас в промишлеността обаче споделя, че е убеден, че Boeing ще вземе верните ограничения и ще възвърне статута си на снабдител на самолети от международна класа.

„ Boeing реагира по верния метод. Те поеха отговорност за казуса. Те подвигнаха ръце. Те признаха, че има проблем, който би трябвало да адресират, и мисля, че се оправят с него по верния метод “ , разяснява пред „ BBC “ Уили Уолш, началник на световната авиоиндустриална организация IATA.

Китайско съревнование?

На авиошоуто в Сингапур беше показан и различен съперник за клиентите на самолетната компания Boeing – китайският държавен производител на самолети Comac.

В деня за пресата на събитието, Comac C919 , противник на семействата 737 Max на Boeing и A320neo на Airbus, направи своя интернационален дебют. C919 стартира да лети в Китай предходната година и самолетната компания China Eastern направи поръчка за 100 от тях, отбелязвайки най-голямата поръчка на самолета до момента.

Някои авиационни анализатори обаче споделят, че няма да бъде сериозен интернационален съперник за много време заради бавното произвеждане и нуждата от приемане на регулаторно утвърждение за полети отвън Китай.

Друга грижа са частите. C919 може да се създава в Китай, само че разчита значително на интернационалните вериги за доставки . Дрискил изясни:

„ По-голямата част от частите, които влизат в самолета, са от Запада. Двигателите, контролите на мотора, развлеченията по време на полет, съвсем всеки съставен елемент е създаден или в Европа, или в Америка. “

Boeing също по този начин държи да подчертае значимата позиция на 737 Max в авиоиндустрията, наблягайки, че някъде по света един от самолетите излетява на всеки 16 секунди.

Грег Уолдрон, азиатски ръководещ редактор на онлайн авиационния уеб страница FlightGlobal показва, че макар последните проблеми с сигурността Boeing остава извънредно значим за световната комерсиална авиация и отбранителната промишленост .

„ Да не приказваме, че Boeing има и федерално политическо значение, заради огромния брой хора, които наемат “ , съобщи той.

„ Значи прекомерно огромен ли е, с цел да се провали? Със сигурност е. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР