Докато „холографския“ смартфон Hydrogen One с цена $1600 едва сега

...
Докато „холографския“ смартфон Hydrogen One с цена $1600 едва сега
Коментари Харесай

Samsung е готов със своя иновативен смартфон с 3D холография

Докато „холографския“ смарт телефон Hydrogen One с цена $1600 едвам в този момент стартира да набира първите купувачи, южнокорейският производител Samsung създава конкурентно устройство за необятната публика. Публикуваният преди няколко дни патент на Samsung разкри значими елементи за този забавен телефон с 3D проектор на холографски изображения .

На предния панел на този смарт телефон е сложена профилирана оптична леща, съдържаща масив от десетки микроскопични лещи, зад които е подложен „пространствен модулатор на светлина“ (SLM), както и специфичен филтър. SLM обезпечава вярното възпроизвеждане на холограмите над горния панел. Малките лещи проектират качествено 3D изображение, а филтърът обезпечава цветността.



Samsung съобщи, че технологията е неведнъж тествана и усъвършенствана, и към този момент е подготвена за всеобщо произвеждане. Това би могло да значи, че тези революционни смарт телефони би трябвало да излязат на пазара след година – година и половина.

Работата на новата технология е обяснена напълно в резюме. Холографският екран на Samsung прожектира 2D изображения на 3D обектите, които могат да се преглеждат под всевъзможен ъгъл. Технологията употребява пласт наноструктури, добавени към LCD матрицата, който се осветява от вътрешната страна. Производителят акцентира, че картите на градовете да вземем за пример, е напълно реалистична – постройките и обектите са обемни и могат да бъдат прегледани от всевъзможен ъгъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР