Торите се „отклоняват от собствените си провали“ с атака срещу „свързаните с труда“ имиграционни адвокати

...
Докато 15 търсещи убежище се преместиха на кораба - една
Коментари Харесай

Докато 15 търсещи убежище се преместиха на кораба - една от новите форми на настаняване на Министерството на вътрешните работи за намаляване на зависимостта от скъпи хотели - Групата Care4Calais каза, че други трансфери са били „анулирани“ поради правни предизвикателства.

Политически център: Баржа с мигранти, описана като „плаващ пример за катастрофален провал“

В отговор правителствен източник информира вестниците че „свързаните с лейбъристите благотворителни организации и адвокати многократно се опитват да ни попречат да преместим нелегални мигранти от скъпи хотели“.

Те добавиха, че лейбъристите „трябва да спрат да се опитват да саботират нашите планове за спиране на лодките“ и „назад на шлепа“.

Г-жа Хей каза пред Sky News, че не знае каква връзка имат адвокатите или благотворителните организации, които работят по този въпрос, с Лейбъристката партия.

Лейбъристите твърдят, че автобусните услуги са намалели наполовина от 2011 г.

"Мисля, че това наистина е отчаян опит да се отклонят от собствените си провали", каза тя.

"Идеята, че официалната опозиция, която не е била в правителството повече от 13 години, е отговорна за кризата, създадена в системата за убежище от неуспеха на консерваторите да се справят с нея, е просто смешна."

Лейбъристите твърдят, че правителството трябва да се съсредоточи върху намаляването на броя на търсещите убежище, вместо да намира нови форми на настаняване за тях.

Правителството каза, че хотелите, в които се помещават хора, чакащи молбите им да бъдат обработени, са струващи £6 милиона на ден и преместването на хора в шлепове, заедно с неизползваните военни обекти, ще бъде по-евтино.

Изображение: Хора, качващи се на борда на шлепа за настаняване Bibby Stockholm в Портланд Порт в Дорсет Изображение: Протестиращи пред Bibby Stockholm

Въпреки това, Г-жа Хей каза, че Bibby Stockholm се използва „в допълнение към огромната хотелска сметка“ и го нарече „плаващ символ на катастрофален провал“.

Тя каза, че натрупаните молби за убежище са над 170 000 и „това е десет пъти повече, отколкото когато лейбъристите напуснаха правителството".

Тя твърди, че Министерството на вътрешните работи обработва 9 000 по-малко случаи на убежище годишно, отколкото през 2015 г., и 40 000 търсещи убежище чакат депортиране, след като са взети решения "така че да обвиняват някой друг за техния провал е напълно и крайно нелепо".

Г-жа Хей каза, че лейбъристкото правителство ще ускори молбите за търсещи убежище от безопасни страни, за да намали изоставането и да спре пътуванията с малки лодки, като премахне „провалена“ схема за депортиране в Руанда и използване на парите за създаване на трансгранично полицейско звено за справяне с контрабандата на хора.

„Искаме да се отдалечим от всякакво използване на хотели, шлепове или всякакъв друг вид настаняване. Искаме да намалим това изоставане.

„Консерваторите вместо това преследват тези луди схеми и моменти за грабване на заглавия, вместо да се заемат със сериозен план за справяне с кризата.“

Не нахлувайте „успех“ – Лейбърист

Прочетете още:
Натрупани дела за убежище: Правителството трябва да утрои дейността си, за да постигне целта
Правителството обявява работна група за насочване към „нечестиви“ имиграционни адвокати

По-рано, Министърът на правосъдието Алекс Чалк настоя, че използването на шлепове е само „част от решението“ и правителството обмисля „друго бюджетно настаняване“.

Корабът има капацитет да побере само 500 търсещи убежище - по-малко от 1 % от тези, които чакат исковете им да бъдат обработени.

Беше съобщено, че правителството обмисля възобновяване на планове за превоз на хора, които пристигат неразрешени средства на 4000 мили до остров Възнесение, в Южния Атлантически океан, като „план Б“ за Руанда.

Г-н Чалк каза пред Sky News: „Не става дума само за шлепове... извършва се огромно количество работа, за да се види каква друга алтернатива е по-евтина, по-рентабилна и честно казано предлага се настаняване с по-пропорционални размери.

„Не можем завинаги да имаме хора, които отсядат в четиризвездни помещения.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР