Докъде е стигнало строителството на третия лъч на метрото, какви

...
Докъде е стигнало строителството на третия лъч на метрото, какви
Коментари Харесай

Как върви строителството на третия лъч на метрото в София?

Докъде е стигнало строителството на третия лъч на метрото, какви са били компликациите и ще може ли влаковете да се движат без машинисти - в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " приказва шефът на " Метрополитен " инженер Стоян Братоев.

София

Предстои нова ревизия на метрото другата седмица. Според инженер Братоев в това няма нищо неприятно, защото финансирането на строителството му е по оперативна стратегия " Транспортна инфраструктура " и това е един от най-проверяваните обекти. " Нашето метро е над средноевропейското - и като организация на употребата, и като външен тип, доста обичайно метро, без да се увличаме в луксове, с едни прилични архитектурни решения ", сподели още инженерът.

Той изясни, че не се е забавило стартирането на третия лъч и всичко е в периоди.
Стоян Братоев, шеф на " Метрополитен ":В момента построяваме два сектора, всеки сектор е самостоятелен на избрани позиции, строителната част приключва в този момент, само че остават тестванията, тестванията. Първите две метростанции - на Красно село и бул. " България " приключиха през октомври, другите станции приключват в този момент. Става дума за първия стадий, защото ние построяваме два стадия. Централният сектор от Красно село до бул. " Владимир Вазов ", 8 км - 8 станции, е първият стадий, строителството на който би трябвало да приключи тази година. А идната година би трябвало да приключи стадият в " Овча купел " - 4 км - 4 станции. На първия стадий би трябвало да се направи тестване, тъй че през идващите месеца ще приключат и тези процедури.
Той описа, че третата линия като геоложки условия е била доста сложна - доста подземни води, слаби почви. " 90% от метрото в София сега е под равнището на подземните води. На третата линия е още по-тежко, защото тя е по-дълбока, там водният дирек е по-голям. Най-тежко беше на станцията на НДК ", изясни инженер Братоев.

Стоян Братоев, шеф на " Метрополитен ": Влаковете се движат най-много с 80 км в час, и при тези скорости на пътешестване междинната скорост на напредване на пасажерите е 38-40 км/ч. С лека кола в София междинната скорост е 20-24 км/ч. Софиянци на ден икономисват над 110 000 човекочаса от това, че употребяват метрото.
На въпроса ще има ли влакове без машинисти той отговори, че има 4 равнища на автоматика на метрото. В момента сегашните линии са 2-ро равнище - където автоматиката ръководи да няма засичане на влакове, само че машинистът ръководи влака.
Стоян Брагоев, шеф на " Метрополитен ": При третата линия машинистът има извънредно малко функционалности, само че е подготвен да може да поеме в екстрена обстановка ръководството на влака, тъй че сега върви образованието на машинисти. С добавка програмен продукт и хардуер влаковете може да се движат без машинисти.
Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР