Доживяхме ПЕНСИОНЕРИТЕ да постигнат победа над държавата. Пенсионерите в МВР

...
Доживяхме ПЕНСИОНЕРИТЕ да постигнат победа над държавата. Пенсионерите в МВР
Коментари Харесай

Фрогоко: Пенсионерите поставиха МВР на колене

Доживяхме ПЕНСИОНЕРИТЕ да реализират победа над страната. Пенсионерите в Министерство на вътрешните работи сложиха страната на колене превземайки цяло министерство, което ги направи най-привилегированата прослойка. Дори министър Горанов им принесе в жертвоприношение с ехидна усмивка някакви си 250 държавни чиновници.
С плана на закона за бюджет 2019 във връзка с работещите пенсионери в държавната администрация и чиновниците по ЗМВР министър Горанов признава неуспеха на господин Бойко Борисов за осъществената „ промяна в МВР”. Всъщност тази безумна промяна беше наложена от взел се на съществено министър поставяйки ултиматум, че пари за Министерство на вътрешните работи няма да има, в случай че няма промени, а то има и то какви, само че единствено за защита група пенсионери.

Говори се, че пенсионерите по ЗМВР са към 3000 и освобождението им ще докара до колапс на системата, тъй като видите ли 50% от не знам кои си били са се възползвали от правото си на пенсия, други пък били на характерни длъжности и за три години не могли да обучат наследниците си, за които се допуска, че са с значителен стаж в системата, но, нейсе. Готвели се митинги, в случай че се подхващат дейности по освобождението им.

Та кои се готвят за митинг. При налагане на възрастовата граница за пенсиониране стачкуваха, че на тази възраст ще им бъде мъчно да се борят с престъпността и пожарите. Та същите тези в този момент получават заплата и пенсия и „ сполучливо се борят” с престъпността.

Да, в действителност става въпрос за доста пари. За нарастване на техните заплати на месец ще се харчат значително пари. С нарастване на заплатата се усилва и сумата на компенсацията, което ще получат при вероятно овакантяване.

Обаче нито един пенсионер няма да напусне непринудено в противен случай ще се усилват и то с значително, тъй като осъзнават, че колкото повече стават толкоз по-трудно, че бъдат освободени преди постигане на пределна възраст от 60 години. Трябва да се има в поради, че има пенсионери, които още не са навършили 50 и ще поддържат ядрото доста години.

Тази година са 3000, какъв брой ли ще бъдат следващата година??

Това е неуспехът на министър, който беше напуснал политиката, с цел да се осъществя в бизнеса, само че се върна, за какво ли?.

Всички политически сили мълчат, тъй като имат значителен принос по съсипването на Министерство на вътрешните работи.

Станислав Димов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР