Доживяхме наши колеги да извършват оглед в служебни кабинети и

...
Доживяхме наши колеги да извършват оглед в служебни кабинети и
Коментари Харесай

Прокуратурата обвърза намерения патрон в кабинет с политически натиск

" Доживяхме наши сътрудници да правят оглед в служебни кабинети и да разпитват сътрудници, чиито живот е подложен под опасност. "

Това сподели през днешния ден в преднамерено изказване говорителката на основния прокурор Сийка Милева. Поводът е публикувана по-рано сутринта вест - че в кабинет на прокурор от Специализиранта прокуратура през вчерашния ден е открита опасност.

Тя съставлява:

"... книжен плик, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант. В плика са открити – 1 бр. патрон, диаметър 9х19 мм, и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които „ кръв “ и „ осведомен “, както и името на непозната страна и болнично заведение в столицата. "

Случаят към този момент се проверява от Районна прокуратура.

В изказването на Сийка Милева първите думи бяха, че прокуратурата " непрекъснато сигнализира за политически напън върху магистрати и техните фамилии " (не стана ясно дали има поради бащата и дамата до Иван Гешев, които напоследък " влязоха в новините ", или други фамилии на магистрати, б.р.)..

Милева през днешния ден разгласи, че това е " следващата форма – напън, който към този момент има престъпен темперамент в страна членка на Европейски Съюз ".

Тя разясни, че магистратът получава запахи, " по тази причина че си прави работата ".

Освен патрона диаметър 9х19, е имало от отрязъци единствено две думи " кръв " и " осведомен ", стана ясно от думите й още.

" Всеки един от вас може самичък да си направи извода опасност ли е това и каква е задачата ", съобщи тя.

Освен това в плика се е съдържало още името на столична болница, която въпросният прокурор неколкократно е посещавал в последните месеци, както и записка с името на друга страна.

Милева особено акцентира, ча това става " в постройка, употребена от органи на правосъдната власт и охранявана от органи на Министерството на правораздаването ".

Друг факт, който стана прочут, е че въпросният прокурор повече от година е с сложена защита заради неговата застрашеност.

" Нали нашата съществена задача е да се борим против престъпността и да пазиме българските жители от похищения...

Как страната ще подсигурява, че това на следващия ден няма да се случи с други наши сътрудници?

Какво би трябвало да се случи още, с цел да работим всички ние в действителност за обществото, а не да се тормозим от медийни офанзиви, закани и репресии ", попита Сийка Милева.

Както и досегашните заявления на прокуратурата, тя разгласи, че за случая ще бъдат осведомени Европейска комисия, Екологичен потенциал, посолствата на Съединени американски щати, Англия и съветът на европейските прокурори.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР