Доживяхме и в нашия парламент да се постигне пълен консенсус!

...
Доживяхме и в нашия парламент да се постигне пълен консенсус!
Коментари Харесай

Докато ние им гледаме сеира, те си уреждат келепира!

Доживяхме и в нашия парламент да се реализира цялостен консенсус! И то по доста значим въпрос – по какъв начин да се похарчат парите, които плащаме като налози.

Не! Консенсусът не е за нарастване на най-мизерните пенсии, както незабавно бихте си помислили. Там смяна няма - Сребърният фонд, в който би трябвало да се натрупат пари за покачването посредством приходите от приватизация и концесии, за следващ път ще остане празен. А, парите от продажбата на летище " София " ще отидат за покриването на задълженията на постоянно кретащото БДЖ.

Не! Консенсусът не е за подкрепяне на майките. Там ръководещите са непоклатими - в случай че майките получат повече от 380 лева месечно за втората година от майчинството си, ще вземат да се разглезят и няма да се върнат бързо на работа, а това е в тяхна щета.

Не! Консенсусът не е и за грижата за най-уязвимите. Законът за обществените услуги, който трябваше да влезе в действие от 1 януари 2020 година и който уверено би подкрепил хората с увреждания, бе отсрочен поради следващото разклащане на съдружния " мир ".

Не! Консенсусът не е и за парите за опазване на здравето. За промяна там няма нито визия, нито воля. Нищо, че хората доплащат над 65% от медикаментите една трета от лекуването си. В резултат, обстановката тук към този момент наподобява на Дивия Запад - все по-често обезверени пациенти се саморазправят с изнервени лекари под индиферентния взор на страната, която избира да запълва дупки вместо да укрепи фондамента на системата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР