Доживяхме да чуем от вицепремиер, отговорен по социалната политика, че

...
Доживяхме да чуем от вицепремиер, отговорен по социалната политика, че
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания скочиха срещу Валери Симеонов

Доживяхме да чуем от вицепремиер, виновен по обществената политика, че става дума за „ шепа кресливи дами с сякаш заболели деца “. Това е глупост и в която и да е европейска и цивилизована страна този човек не може да остане и една минута повече на поста си, написа novini.bg.

``
реклама

Това изясни по време на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка последното изявление на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, които стачкуват.

„ Призовавам премиера да се дефинира споделя ли това мнение, това ли е мнението на държавното управление, това ли ще е политиката, която ще организира във връзка с тези деца и въобще на хората с увреждания “, уточни още Нинова.

По думите ѝ Симеонов не може да остане и минута на поста си.

„ Днес е денят, в който желаеме цялото държавно управление да си върви и то тъкмо за бездействието в тази сфера на опазването на здравето “, съобщи Нинова.

От своя страна майките на деца с увреждания скочиха против вицепремиера.

„ Държим още през днешния ден да си подаде оставката и в случай че не се случи това, следват митинги и гражданско непокорство “, оповестиха те.

Според протестиращите неприемливо е човек на този пост да показва такова мнение за хора с увреждания.

„ Това беше следващото безумно изявление от един вицепремиер. Такива хора нямат място в ръководството, камо ли в демографската политика “, обасниха още майките.



Според тях към този момент има богат набор от управнически обиди към протестиращите.

„ Обиден е и тонът, и методът, по който са казани. Ние не сме сякаш заболели, явно обществото ни е болно, щом има такива хора на управнически пост “, показаха още майките.

По думите им хора като Валери Симеонов нямат място като лицето на България.

„ Тези дами, с цел да крещят, значи някой не ги е чул “, допълниха протестиращите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР