Доживотен затвор постанови пловдивският апелативен съд на 64-годишния Тодор Чаръкчиев.

...
Доживотен затвор постанови пловдивският апелативен съд на 64-годишния Тодор Чаръкчиев.
Коментари Харесай

Пловдивският съд даде доживотен затвор на двоен убиец и изнасилвач

Доживотен затвор постанови пловдивският апелативен съд на 64-годишния Тодор Чаръкчиев. През 1991 година той е наказан на "смърт посредством разстрел " за две убийства, обезчестяване и междинна телесна щета. Престъпленията са били осъществени година по-рано в село край Стара Загора.
Пловдивските магистрати анулираха по-снизходителното наказване от 30 година затвор, постановено от сътрудниците им в Стара Загора, и по този начин почетоха митинга на прокуратурата. Решението им не предстои на митинг и обжалване.
Те считат, че позитивна смяна в държанието на Чаръкчиев има, само че тя може да се отнесе към последните две години от изтърпяване на наказването.
Съдиите в Пловдив одобряват за основателно възражението на прокурора, че този интервал не може да се квалифицира като задоволителен, с цел да се стимулира извод, че се касае за трайна, продължителна, сигурна и дълготрайна смяна. Така не може да се стимулира извод, че в изискванията на неконтролирана и неструктурирана среда - измежду обществото, личностните особености няма да се проявят по неподходящ за останалите членове на обществото метод.
Чаръкчиев е излежал повече от 28 години, от които последните две в Старозагорския, а преди този момент е бил в пандиза в Бургас.
Апелативният съд е взел поради, че една от особеностите при наказаното лице и сфера, в която работещите с него заключават, че имат проблеми, е признанието на виновността и съжалението за стореното. В последната си дума пред старозагорските магистрати Чаръкчиев е декларирал, че не се смята за нарушител.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР