Доходите на най-богатите са били 7 пъти по-високи от тези

...
Доходите на най-богатите са били 7 пъти по-високи от тези
Коментари Харесай

7 пъти е разликата в доходите на бедните и богатите у нас

Доходите на най-богатите са били 7 пъти по-високи от тези на най-бедните, сочат данните на европейската статистическа работа Евростат за 2018 година

Според финансови специалисти повода за това цялостната стопанска система на страната и промените.

" Проблемът на България е, че нито една промяна не е направена като хората. Проблем е това, че имаме растеж на Брутният вътрешен продукт, тъй като той е основа за основаването на благосъстоянието, който не е задоволителен за кохезия, т. е. да се приближаваме. Проблемът е това, че нямаме вложения и по нововъведения сме на последно място, което не допуска основаване на артикули с висока добавена стойност ", разяснява финансовият специалист Мика Зайкова в " България заран " по Bulgaria ON AIR

Колегата ѝ Емил Хърсев намира проблем и в организацията на цялата стопанска система на страната.

" Според мен към момента има какво да мислим за изискванията, които се оферират за българската стопанска система. Дори да речем при набирането на работна мощ ", счита той.

Финансистът уточни, че у нас съществуват два съществени казуса. Единият е към момента високото равнище на сивата стопанска система, а вторият е трансграничният импорт на приход.

По думите на Зайкова от години образованието у нас не предлага това, което се търси на пазара на труда. Тя даде образец с нуждата от инженери, само че в това време непрекъснатото производство на политолози и психолози.

" Основният проблем е образованието на човек да върви напред и да усилва приходите си, тъй като в България безработицата е ниска, няма какво да се заблуждаваме. Не става въпрос за малцинствени групи, а за 30-годишо умишлено държане на едни хора в гета, които служат за електорат и не е належащо да мислят. А тези деца можеха да бъдат изведени оттова, да бъдат подготвени. Има хора от същия етнос отвън гетото, които са професори ", добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР