Доходът на шефа на Нафтогаз Украйна Андрей Коболев през юни

...
Доходът на шефа на Нафтогаз Украйна Андрей Коболев през юни
Коментари Харесай

Шефът на Нафтогаз печели хиляда пъти повече от украинския президент

Доходът на шефа на " Нафтогаз Украйна " Андрей Коболев през юни е над хиляда пъти по-голям от заплатата на президента на страната Владимир Зеленски, оповестява " Украински новости ", базирайки се на данни на Държавното административно ръководство.

Според информация от това ведомство, Зеленски е получил през юни тази година тъкмо 28 хиляди гривни ($1008) или по 1473 гривни ($57,2) за всеки работен ден. По-рано порталът ZN.UA заяви, че средно-месечният дохад на ръководителя на " Нафтогаз " Коболев е 28,5 милиона гривни ($1,1 милион) или 1,5 млн. гривни ($58,3 хиляди) за всеки работен ден. В това заплащане е регистрирана и наградата за извоюваното дело против съветската компания " Газпром " в Стокхолмския трибунал, написа украинската медия, представена от RNS.

По решение на Надзорния съвет на петролно-газовата компания месечната заплата за длъжността на Коболев е 2,082 млн. гривни ($80,9 хил.), тримесечната му награда е 24,984 млн. гривни ($971 хиляди), годишната награда за реализирани основни индикатори - 24,984 млн. гривни ($971 хиляди), наградата за особени достижения -12,492 млн. гривни ($485,5 хиляди), материална помощ за лечение - 1,249 млн. гривни ($48,5 хил.). Сумирайки всичко това средно-месечното заплащане на шефа на " Нафтогаз " се равнява на 10,514 млн. гривни ($408,6 хиляди).

Освен това Надзорният съвет на компанията реши да бъде изплатена награда на Коболев за извоюваното дело в Стокхолмския трибунал в размер на 216 млн. гривни ($8,394 милиона). Доколкото " Газпром " се пробва да оспори правосъдното решение, обвързвано с това заплащане в размер на $2,56 млн. не е осъществено.

В началото на юли министър председателят на Украйна Владимир Гройсман прикани шефа на " Нафотогаз " Андрей Коболев да върне 286,5 млн. гривни ($10,93 млн.), които са получени от него през предходната година под формата на хонорари и награди. Министър ръководителят разясни, че " Газпром " още нищо не е изплатил на Украйна, а " Нафтогаз " към този момент е разпределил стотици милиони гривни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР