Доха. Катар няма да може да увеличи значително доставките на

...
Доха. Катар няма да може да увеличи значително доставките на
Коментари Харесай

Bloomberg: Катар отказва на Европа да увеличи доставките на газ в случай на конфликт в Украйна

Доха. Катар няма да може да усили доста доставките на природен газ за Европа при положение на спиране на доставките от Русия, оповестява Bloomberg , базирайки се на два осведомени със обстановката източници.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън преди този момент е провела диалози с огромни производители на газ, в това число Катар, за опцията за увеличение на доставките за Европа, в случай че бъде спрян вносът от Русия заради възможна ескалация на спора в Украйна.

Катар, един от най-големите експортьори на полутечен природен газ, към този момент работи на цялостен потенциал, като по-голямата част от товарите отиват в Азия по дълготрайни контракти, които не може да наруши, показват източниците. Те декларират още, че Катар не би желал тези азиатски съглашения да бъдат компрометирани, даже в случай че завоюва политически изгоди в Европа.

Държавната Qatar Energy продава част от втечнения си природен газ (ВПГ) на европейските спотови пазари. Но размерите, които биха могли да бъдат набрани, са прекомерно дребни, с цел да бъдат от огромно значение, допълват събеседниците на организацията.

Министърът на енергетиката на Катар Саад Ал-Кааби сподели през октомври, че страната не може да изпомпва повече газ, с цел да смъкна цените, които скочиха предходната година.,

„ Изчерпахме своите благоприятни условия “, сподели тогава Ал-Кааби, добавяйки, че износът на полутечен природен газ от Катар възлиза на към 80 милиона тона годишно. „ Правим каквото можем “.

Катар влага съвсем 30 милиарда $ в план за увеличение на индустриалния си потенциал с 50%, само че той не се чака да бъде приключен в границите на пет години.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР