Договорка за връщане на мигранти в ГърцияГерманският кабинет ще вземе

...
Договорка за връщане на мигранти в ГърцияГерманският кабинет ще вземе
Коментари Харесай

Германия отваря вратите за чужденци

Договорка за връщане на мигранти в Гърция


Германският кабинет ще вземе в скоро време решение по предложение да облекчи достъпа до пазара на труда на квалифицирани служащи, които не са жители на страни от Европейски Съюз, в опит за битка с хроничния дефицит на работна ръка, съобщи Ройтерс.

Подобен проект може да се окаже проблематичен за страната, в която антимигрантските настроения трансфораха крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ в трета политическа мощ. А скандал с политиката за даване на леговище едвам не смъкна кабинета на канцлерката Ангела Меркел през юли.

Новото предложение се отнася за експерти от страни отвън Европейски Съюз на фона на терзания на бизнеса в най-голямата европейска стопанска система от неналичието на млади фрагменти.

В страната рекордните 1,2 млн. работни места остават незапълнени, сигнализира по-рано този месец Федералната организация по претовареност. Германия залагаше на над 1 млн. бежанци, които дойдоха в страната през 2015 година Но неналичието на езикови умения и неспособността на множеството от тях да потвърдят някаква подготовка усложниха и забавиха този развой.

Канцлерката Меркел на собствен ред се зарече, че събитията от 2015 година няма се повторят. На среща на ръководещата партия ХДС в четвъртък в Дрезден, която бе съпроводена от крайнодесни митинги с апели за оставката й, Меркел даде обещание бърза депортация на тези, чиито молби за леговище бъдат отказани.

В същото време Берлин реализира съглашение с Атина да връща назад мигранти на Гърция, в случай че по-рано – напът за Германия, те са подали молба за леговище там. Говорителка на вътрешното министерство сподели през днешния ден, че сходна договорка се договаря и с Италия, след постигнатата към този момент сделка по въпроса с Испания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР