Договорите за покупката на 8 изтребителя F-16 Block 70 от

...
Договорите за покупката на 8 изтребителя F-16 Block 70 от
Коментари Харесай

Край на драмата за F-16: Договорите са обнародвани, дефицитът на държавата - увеличен

Договорите за покупката на 8 изтребителя F-16 Block 70 от България са обнародвани. С обявата в Държавен вестник от през днешния ден се поставя завършек на разгорещените диспути у нас " за " и " срещу " американските самолети и на цялата процедура - от подбора на офертата през сключването на контракта до ратификацията на Народното събрание, наложеното вето от президента ген. Румен Радев и отхвърлянето му от Народното събрание.
 Парламентът отхвърли ветото на президента: купуваме F-16 за 2.2 милиарда лв.  Радев за ветото на F-16: Не знаем какъв брой ще костват и по кое време ще са подготвени за пердах (обновена)  Кабинетът утвърди актуализацията поради F-16 и усили недостига с 1,829 милиарда лева
За да бъдат платени самолетите за Военно-въздушните ни сили и оборудването за тя против 2.2 милиарда лв., България взема нов заем, а за задачата бе променен Законът за бюджета от Министерския съвет с потвърждението на Народното събрание. Днес обновеният закон също бе обнародван.

Скоростно България би трябвало да преведе парите - до началото на септември, макар че първите 4 самолета ще дойдат през 2023 година, а останалите - година по-късно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР