Договорите са важни, но по-важен е успехът на фронта.Така премиерът

...
Договорите са важни, но по-важен е успехът на фронта.Така премиерът
Коментари Харесай

Денков от Вилнюс: Договорите са важни, но по-важен е успехът на фронта

Договорите са значими, само че по-голям е триумфът на фронта.

Така министър председателят Николай Денков разяснява пред английската телевизия " Скай Нюз " решението на Америка да изпрати касетъчни боеприпаси на Украйна.

" Ние сме в пълномащабна война. Когато имаш война, договорите са значими, само че още по-важно е да имаш триумф на бойното поле ", сподели Денков в излъченото през днешния ден изявление.

Първоначално министър-председателят не желаеше да навлезе в тематиката, като уточни, че тя може да се проучва от боен аспект. 

" Много страни са подписали Конвенцията за касетъчните муниции, само че Съединени американски щати и Русия не са. Фактът, че Русия не е подписала, значи, че Русия приема, че тези муниции могат да бъдат употребявани, доколкото знам към този момент са ги употребявали. Ако те ги употребяват, е обикновено да се чака и другата страна да може да ги употребява ", добави министър председателят.

Съединени американски щати оповестиха, че ще доставят касетъчни муниции на Украйна, макар съпротивата на групи за правата на индивида като " Хюман райтс уоч ". България е измежду над 100-те страни, подписали конвенцията от Осло, забраняваща този тип оръжия. Тези муниции се взривяват във въздуха над задачата и разпръскват голям брой дребни взривни устройства, като по този метод поразяват цели на огромна повърхност. Използването им е противоречиво на първо място заради обстоятелството, че забележителен брой от тях падат на земята, без да се взривят и по този метод съставляват опасност за цивилното население десетилетия след края на даден спор.

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР