Договорите и сумите са плащани само за извършена дейност. Не

...
Договорите и сумите са плащани само за извършена дейност. Не
Коментари Харесай

Шишков отговори на обвиненията на ГЕРБ за плащанията за пътища

Договорите и сумите са плащани единствено за осъществена активност. Не се заплащат чак в този момент. Тези предплатени заплащания са платени тогава и те са в границите на 1 милиарда лева Ние сме платили единствено сума за осъществена строителна активност след приспадане на задатък от нея, и то не аз като министър, а АПИ. Това съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството в ефира на бТВ във връзка проблема „ Хемус ”.

Тези контракти никой не ги е отменил. Те са сега в прокуратурата и тече следствие по историята, обясни още той. Той добави още, че платените пари в огромната си част са платени от старите управления на „ Автомагистрали ”.

По мотив изявления от за това, че нямат доверие на министъра и желаят инспекция на пътищата, сторени през последните 2 години, той отговори: „ Гласуваните през днешния ден пари са част от отговорностите, които остави. Това говорене е извънредно деформиране на действителната картинка. ”

„ ДНСК по този начин или другояче не прави инспекции на качеството на строителството – така наречен ядки, които ревизираме. Ние направихме инспекция на Автомагистрала Тракия. Предишните министри от са могли да ревизират всички пътища. В голямата си част тези пътища са възлагани и строени от предходните управления на министерството. Никой не бяга от такава инспекция. Всички инспекции ще си ги създадем, могат да са сигурни ”, добави още той.

Шишков добави, че доверието към е извънредно малко, с цел да се има доверие на тяхната експертиза да създадат инспекции.

По мотив гласуваните през днешния ден средства от Министерски съвет, той съобщи: „ Една част от парите са за строителство на съществени инфраструктурни планове. в границите на този кабинет въведохме 16,5 км. от Автомагистрала „ Хемус ” – там изискуем пари и там ще отиде част от сумата. За Автомагистрала „ Струма ” – ще пуснем сектора край тунелите, създали сме механически план и до седмица стартира подсилване на свлачището, за което ще отидат други пари. Магистрала „ Европа ”, обходът на Бургас – всичко това е в границите на към 160 млн. Имаме и остарели заплащания на строителните компании, за които не бяха обезпечени финансови средства в държавния бюджет, другояче ще бъдем съдени. ”

По думите му работата по „ Хемус ” ще продължи с одобрение на обстоен организационен проект на 9-ти лот.

„ Когато имам нелегално строителство, когато то няма нужния механизъм да бъде следено, когато няма позволение за градеж – несъмнено, това не може да се промени за шест месеца, само че можем метода на мислене. За това имам противодействие – да вземем за пример част от депутатите на ГЕРБ ”, сподели още Шишков.

„ Утре ще разберем дали ще съм част от новия длъжностен кабинет ”, добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР