Договорихме се и имаме пълното съдействие на китайските власти за

...
Договорихме се и имаме пълното съдействие на китайските власти за
Коментари Харесай

Още трима спасители търсят Боян Петров, няма окончателно разрешение за хеликоптер

Договорихме се и имаме цялостното подпомагане на китайските управляващи за избавителната акция за Боян Петров. Това сподели в утринния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила.

Получихме подпомагане за излитането на хеликоптер, с цел да се направи оглед. Все още обаче няма дефинитивно позволение за излитането на хеликоптера от Катманду. Нашият почетен консул непрекъснато оказва помощ там. Иима компании, само че не са доста, които са подготвени да летят на такава височина, а и водачите, които са подготвени да се включат в сходна рискована акция. Надявам се, че този път канят надеждна компания, която е подготвена да изпрати два хеликоптера, тъй че единият да носи гориво. Също по този начин през днешния ден китайските управляващи изпратиха още трима спасители на място. Денонощно поддържаме връзка с тях. Спасителите са стигнали на височина 6300 метра. В последните дни ветровете в действителност са ураганни, само че за през днешния ден следобяд прогнозата е по-позитивна. Стискаме палци и времето да е с нас, съобщи Захариева.

Тя разяснява и случая с онкоболната Теодора, която отпътува зад граница поради различно лекуване. Направихме всичко, което трябваше и Теодора към този момент е в България. Сигурна съм, че ще получи съответно лекуване. Призовавам нуждаещите се да не се доверяват на хора, които употребяват човешката тъга за облага, уточни външният министър.

По думите на Захариева договорът за добросъседство сред България и Македония е триумф и за двете страни. Договорът стартира да се извършва още преди да влезе в действие, уточни тя.

за мен 9 май е Ден на Европа. Има хора, които празнуват Деня на успеха – приветствам ги, няма неприятно. Въпросът е тези дати да се употребяват за обединяване и за справедлив разбор, сподели още Екатерина Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР