Договореното със старото отстранено ръководство на ВЗМ Сопот вдигане на

...
Договореното със старото отстранено ръководство на ВЗМ Сопот вдигане на
Коментари Харесай

Нинова подписа вдигането на заплатите във ВМЗ с 320 лв.

Договореното със остарялото отстранено управление на ВЗМ Сопот повдигане на заплатите от 1 юни ще се състои и по този начин синдикатите в оръжейното дружество реализираха в четвъртък задачата си.

Предишния ден те излязоха на митинг в двора на завода с искане да бъде спазена тази ангажименти и заплашиха, че в случай че министърът на стопанската система Корнелия Нинова не се срещне с тях, каквото бе настояването им, в петък ще блокират подбалканския път София-Бургас.

Така Нинова отиде на диалози с профсъюзите в четвъртък.

" Постигнахме единодушие и сега подписваме всички дружно протокол. Увеличаваме ваучерите за храна на служащите от 80 на 200 лева и усилваме заплатите на служащите с 200 лева месечно на всеки един от тях. ", съобщи след края на договарянията тя, представена от пресцентъра на икономическото министерство..

Нинова уточни, че от първия си ден управлението на Министерството на стопанската система и промишлеността е имало за цел да бъдат нараснали заплатите на служащите и да се подобрят изискванията на труд.

По време на визитата си министърът бе съпроводена от шефа на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова. Двете се срещнаха с водачите на синдикатите, управлението на завода и с работните групи, с които до момента са водили договаряния за нов групов трудов контракт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР