Договорът за соларния парк на фамилията Върбакови край пазарджишкото село

...
Договорът за соларния парк на фамилията Върбакови край пазарджишкото село
Коментари Харесай

Тодор Попов, кмет на Пазарджик: Няма нарушения на договора за соларния парк на Върбакови


Договорът за слънчевия парк на семейството Върбакови край пазарджишкото село Априлци не е нарушен и на този стадий няма съображение да се търсят неустойки за 1 милион евро. Това сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов, представен от БНР, в отговор на обвиняванията за занемареност от страна на Антикорупционният фонд, съгласно които компанията не е изпълнила уговорките си, а общината съзнателно е ощетена, като не е защитила правата си.

Тодор Попов разясни, че договорът с компанията на Върбакови за построяването на слънчев парк с мощ 50 мегавата е анексиран при форсмажорни условия. Причината е, че малко преди да стартира построяването на слънчевия парк, страната е наложила мораториум върху присъединението на всички ВЕИ централи над 30 мегавата. Преди две години бе изменен и законът за енергетиката. Това е наложило корекцията в придвижване. Кметът разказа обстановката, в която са изпаднали при тези условия вложителят и общината:

" Ние все едно да разгадаем на някой да си построи тераса, да му дадем всички неща, той да си е платил всичко и по този начин нататък, в един миг страната да каже - ами за един интервал от време стопираме да узаконяваме тераси. Така, че договорът с анекса, който сме подписали, беше до края на 2020 година. Ако тогава няма смяна в регулациите, тогава към този момент ще преценим по какъв начин да постъпим ".

Тодор Попов съобщи, че ще търси правосъдна отговорност от всеки, който популяризира подправени вести.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР