Договорът за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница и

...
Договорът за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница и
Коментари Харесай

Подписаха договора за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница

Договорът за реорганизация на стрелковото развиване на гара Зимница и рехабилитация на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа беше подписан през днешния ден.

Той е част от план „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2 “.

Обхватът на обекта включва реорганизация на стрелковото развиване на гара Зимница, възобновяване на железопътни стрелки и стоманен път с нови релси и траверси, създаване на нови перони, рехабилитация на приемното здание на гарата, както и създаване на нов пешеходен подлез, оборудван с нужните уреди за достъп на лица с понижена пъргавина и ремонт на действителен подлез.

В региона на гарата ще бъдат построени шумозащитни и защитни огради и ще бъдат обезпечени паркоместа за коли и условия за достъп на лица с понижена пъргавина. Ще бъдат изпълнени и действия по създаване на нова система за сигнализация в гара Зимница. Изпълнител на обекта е „ ВДХ “ АД.

Стойността на контракта е 27 470 887,19 лв. без Данък добавена стойност, а срокът му за осъществяване е 36 месеца.

Реконструкцията на стрелковото развиване на гара Зимница и рехабилитацията на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд (КФ) посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 година
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР