Договорът за продажба на акциите на собственика на Нова телевизия

...
Договорът за продажба на акциите на собственика на Нова телевизия
Коментари Харесай

Собственикът на Нова ТВ се отказа да я продава на Петр Келнер, търси нови купувачи

Договорът за продажба на акциите на притежателя на Нова телевизия Modern Times Group (MTG) в малкия екран на капиталовата група PPF Group, водена от чешкия милиардер Петр Келнер, е преустановен и MTG стартира диалози с нови евентуални купувачи, оповестиха от Нова ТВ. 
 Сегашният притежател на Нова ТВ разяснява с едно изречение възбраната да я продаде на чехите  В един ден Комисия за защита на конкуренцията спря покупко-продажбите за ЧЕЗ и Нова телевизия (обновена)
Прекратяването на контракта с PPF Group идва след решението на Комисията за защита на конкуренцията да не позволи договорката, както и след приключването на снадки краен период по контракта сред двете страни за привършване на продажбата. Сделката бе на стойност 185 млн. евро.

Очаква се MTG да завърши разделянето си на две компании - MTG и NENT Group - през март 2019 година, като Нова ТВ ще остане част от MTG до привършване на продажбата ѝ.

От малкия екран обясниха, че MTG е договорила кредитна линия в размер на 1 милиарда шведски крони от банка Nordea, което ще обезпечи в допълнение финансиране за MTG след разделянето и листването на борсата на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на 2019 година.

Тригодишният револвиращ валутен заем в размер на 1 милиарда шведски крони може да бъде усвояван напълно или на части след листването на NENT Group на борсата.

„ Новата кредитна линия ще ни даде спомагателна еластичност, с цел да продължим да влагаме както в настоящия си бизнес, по този начин и посредством нови придобивания за да развиваме нашите световни цифрови артикули след листването на NENT Group на борсата. Продажбата на NOVA също е част от тази тактика и ние чакаме диалозите с новите евентуални вложители за бъдещето на този одобрен и добре ръководен и позициониран бизнес ", разгласи президентът и основен изпълнителен шеф на MTG Йорген Мадсен Линдеман.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР