Договорът за Преспа, по мое мнение, може да бъде международен

...
Договорът за Преспа, по мое мнение, може да бъде международен
Коментари Харесай

Ципрас: Преспанският договор защитава гръцките интереси и права

" Договорът за Преспа, според мен, може да бъде интернационален модел за разрешаване на разликите по взаимно допустим метод. Един модел за доста измъченият район на Балканите ". Това съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас на третата " Thessaloniki summit ", съобщи МИА, представена от БГНЕС.

" Това е съглашение, което акцентира Гърция, което пази нейните ползи и права, без да се крие, гледайки бъдещето право в очите и опциите, които има пред нея “, добави той.

Гръцкият министър-председател прегледа и опциите, които Договорът от Преспа открива във връзка с стопанската система.

„ Например решението, което ще можем да вземем незабавно след ратификацията на контракта от гръцкия парламент, се отнася за железопътното свързване на Атина, т.е. Пирея - Солун - Скопие - Белград, един съвременен и бърз трен, който ще транспортира артикули, само че и жители. Много значим план за района. Също по този начин, плановете, които ще бъдат осъществени въз основа на ограниченията за създаване на доверие. Ще бъдат финансирани трансгранични инфраструктурни планове и връзки, с цел да се поддържа Договора от Преспа и да се финансират тези планове “, сподели гръцкият министър председател в обръщението си на срещата на върха.

В организация на Федерацията на промишленостите от Северна Гърция в четвъртък в Солун стартира третата „ Солунска среща “ която тази година е под надпис " Европейската вероятност, връзката, индустриалното развиване и съдействие на Западните Балкани ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР