Договорът за обикновените въоръжени сили в Европа, от който Москва

...
Договорът за обикновените въоръжени сили в Европа, от който Москва
Коментари Харесай

Рябков: Договорът за обикновените въоръжени сили в Европа не е в интерес на Русия

Договорът за елементарните въоръжени сили в Европа, от който Москва има намерение да се отдръпна, опонира на ползите на Русия в региона на сигурността . Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от " Ройтерс ".

Днес съветският парламент би трябвало да реши по кое време публично да денонсира Договора за елементарните въоръжени сили в Европа след от 10 май.

" Всички илюзии на тези, които към момента се надяват, че Русия ще се върне към контракта, ще изчезнат ", посочи Рябков в изявление за седмичника " Парламентская газета ", издаван от съветския парламент.

" Договорът за европейските въоръжени сили - заради променената обстановка, опонира на нашите ползи в региона на сигурността. Този явен факт ще би трябвало да бъде приет от Запада ", уточни той.
 Русия афишира за недействителен Договора за елементарните въоръжени сили в Европа?
Русия афишира за недействителен Договора за елементарните въоръжени сили в Европа?

Руският президент назначи Сергей Рябков за собствен формален представител при разискванията в Народното събрание

Миналата седмица Рябков беше назначен да съставлява Путин на парламентарната процедура по денонсиране на контракта.

Договорът беше подписан през 1990 година и променен през 1997 година Страните от НАТО обаче не ратифицираха изменената му версия и вместо това продължиха да се придържат към наредбите от 1990 година, въз основа на салдото на стандартните оръжия сред НАТО и Варшавския контракт. В резултат на това Русия беше принудена да разгласи на контракта през 2007 година, напомня ТАСС.

На 11 март 2015 година Русия прекрати присъединяване си в съвещанията на Съвместната съвещателна група по Договора и от този момент ползите ѝ се съставляват от Беларус.

Договорът за елементарните въоръжени сили в Европа вкарва ограничавания за броя на тежките оръжия, които могат да бъдат разполагани на Стария континент , т.е. на танкове, бойни машини на пехотата, тежка артилерия, бойни самолети и хеликоптери.
 Русия счита за
Русия счита за " мъртъв " Договора за елементарните въоръжени сили в Европа

Защото НАТО отказал да направи това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР