Договорът за новия корпус на УНСС е сключен през 2016

...
Договорът за новия корпус на УНСС е сключен през 2016
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Всички нарушения при изпълнението на целия инвестиционен процес при строежа на новия корпус на УНСС се следят стриктно

Договорът за новия корпус на УНСС е подписан през 2016 година, а към сегашния миг е на недодялан градеж, заради прекъсване на строителството с акт 10. Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова изясни пред кореспонденти, че финансовата промяна от Управляващия орган е в размер на 10 %, което е почти 450 хиляди лв. от общата стойност на контракта.

Аврамова прегледа новия корпус дружно с премиера Бойко Борисов и с министрите на финансите и на образованието - Владислав Горанов и Красимир Вълчев. Тя акцентира, че договорът се извършва правилно под прецизен надзор и при всички нарушавания, които ги е имало при осъществяването на целия капиталов развой, се постановат финансови корекции.

Предвидено е постройката да се построи с 4,5 милиона лв. от оперативната стратегия "Региони в напредък " и със съфинсиране от 7,5 милиона лв. от Министерството на финансите посредством Министерството на образованието и науката (по 2,5 милиона лв. са били планувани за 2017, 2018 и 2019 г.)

Ако възложителят е сключвал други анекси и е възлагал други действия, то те са напълно негово решение, разясни министър Аврамова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР