Договорът за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи

...
Договорът за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи
Коментари Харесай

Подписаха договора за модернизация на жп участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре

Договорът за рационализация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни сектори Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, в това число в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разграничен пост Тракия беше подписан в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура ". Това стана в наличието на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, кмета на Пловдив Здравко Димитров и ръководителя на управителния съвет на НКЖИ Христо Алексиев. Модернизацията е част от план „ Развитие на железопътен възел Пловдив”.

Обхватът на плана включва планиране и строително - монтажни работи по рационализация на стоманен път, уреди (включително подлези, надлези и пасарелки), контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации по железопътни сектори Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, в това число в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разграничен пост Тракия. При осъществяването на плануваните действия по рационализация на системите за сигнализация и телекомуникации ще се реализира замяна на маршрутно релейната концентрация (МРЦ) в Скутаре и Тракия с маршрутно-компютърна концентрация (МКЦ) с LED сигнали, броячи на оси и нови стрелкови обръщателни апарати, нови главно и аварийно зареждане. Управлението на разграничен пост Тракия ще се прави от МКЦ Скутаре.

Ще бъдат построени три нови пътни надлези за пешеходно прекосяване на две равнища, отговарящи на условията за лица с понижена пъргавина, шумозащитни уреди в урбанизираните територии, защитни огради по цялото продължение на жп линията, нови водоотводни уреди, дренажи и отводнителни системи.

Стойността на контракта е 132 520 700 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване – до 35 месеца. Изпълнител на контракта е Обединение „ Геострой Лантания “, включващо компаниите „ Геострой “ АД и „ Лантания “ ЕООД.

Обект „ Модернизация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни сектори Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, в това число в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разграничен пост Тракия “ е част от план „ Развитие на железопътен възел Пловдив “ и се съфинансира със средствапо Механизма за свързване на Европа (МСЕ).
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР