Договорът за мача за световните титли по бокс в тежка

...
Договорът за мача за световните титли по бокс в тежка
Коментари Харесай

Хърн: Договорът за Пулев - Джошуа се бави заради глупави неща

Договорът за мача за международните трофеи по бокс в тежка категория сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа се бави поради " глупави неща ". Това разгласи промоутърът на британеца Еди Хърн. Той води договаряния с двете компании, които съставляват българина - " Топ Ранк " и " Епик Спортс ", като двата щаба на два пъти получаваха отсрочвания от интернационалната федерация по бокс (IBF), с цел да стигнат до договорка. Тъй като това още не се е случило, IBF назначи търг за правата за образуване на срещата, който би трябвало да се състои на 3 март в Спрингфийлд, Ню Джърси (САЩ). Хърн обаче вярва, че мачът ще се състои на 20 юни на стадиона на " Тотнъм " в Лондон. Той изясни, че забавянето на договарянията е и поради това, че в " Топ Ранк " са били заети около организацията на реванша сред Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър предходната събота. 

" Разбрали сме се за изискванията, сега пишем контракта. Преговаряме за неща като билети, съдии. Те желаят неутрални съдии, само че би трябвало да приказваме за това с английския боксов ръб, а това ще отнеме още 2-3 дни. Но всички върви много безпрепятствено. Наистина са дребни елементи. Преправяме и преправяме контракта и всякога, когато го пишем още веднъж два от проблемите изчезват. Така че обсъждаме пътувания, съдии, конференция, дали " Топ Ранк " ще има боксьори в някои от подгряващите мачове. Това са дребни неща, само че желаеме да сме сигурни, че няма да има никакви разногласия, когато го подпишем ", сподели Хърн пред ESPN. 

Той изясни, че разпределението на парите от мача ще е 65% на 35% в интерес на Джошуа, както гласи и правилника на IBF при наложителни отбрани. Хърн държи в контракта за мача да има уговорка за реванш.

" Това важи за всички мачове на Джошуа. Ако Пулев откаже уговорка за реванш, ние няма да приемем мача и той ще загуби най-големия хонорар в кариерата си. Ще се бие с Чарлс Мартин за вакантната купа и за 500 000 $. Така че мачът е съвсем подготвен. Сега видях още една чернова на контракта. Наистина точките за полемика са глупави неща ", добави Хърн.

Промоутърът на Пулев - Боб Аръм, обаче съобщи, че двете страни надалеч не са се разбрали. Той даже твърди, че Пулев не желае да се бие с Джошуа във Англия и точно поради това ще се стигне до търг.

" Всеки, който приказва за мач сред Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, го прави преждевременно. Джошуа би трябвало да се бие с Пулев и имаме огромен проблем с мястото. За Пулев и Джошуа английският боксов ръб не сътрудничи доста. Пулев в този момент отива на търг, тъй като не желае да се бие във Англия. Няма да отидем там, тъй като няма да получим равни условия ", сподели Аръм пред World Boxing News.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР