Договорът за изграждането на новия учебен корпус на Университета за

...
Договорът за изграждането на новия учебен корпус на Университета за
Коментари Харесай

Какво показа проверката на новия учебен корпус на УНСС?

Договорът за построяването на новия образователен корпус на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) е подписан през 2016 година и все още постройката е построена на недодялан градеж. Има прекъсване на осъществяването на строителството - с акт 10. Финансовата промяна, която е направена от Управляващия орган е в размер на 10%, и това от общата стойност на контракта е към 450 000 лв..

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, откакто дружно с премиера Бойко Борисов и с министрите на финансите и на образованието - Владислав Горанов и Красимир Вълчев, разгледаха строителството на новия корпус на УНСС.

Новият образователен корпус на УНСС е планувано да се построи с 4,5 млн. лв. от Оперативна програма " Региони в напредък " и със съфинсиране от 7,5 млн. лв. от Министерството на финансите посредством Министерството на образованието и науката - по 2,5 млн. лв. са били планувани за 2017, 2018 и 2019 година

Всички нарушавания, които ги е имало при осъществяването на целия капиталов развой, се наблюдават прецизно и се постановат финансови корекции, съобщи министър Аврамова.

До момента договорът се извършва, според изискванията, при които е подписан и 4,5 млн. лв. от общата стойност на контракта, който е за 11 млн. лв., са предоставени от Европейски Съюз, а останалата част е националния бюджет, изясни заместник-министърът на районното развиване Деница Николова. Тя добави, че е построен корпусът на центъра, до недодялан градеж - до акт 14, следва да бъдат изпълнени и оставащите действия, с цел да се завърши сполучливо планът. Той би трябвало да бъде финално разплатен - и със средствата от Европейски Съюз, и със средствата от националния бюджет, сподели Николова.

Ако възложителят е сключвал други анекси и е възлагал други действия, то те са напълно негово решение, съобщи министър Аврамова, попита дали средствата ще стигнат за осъществяването на плана за образователния център на УНСС.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР