Договорът за изграждането на новия учебен корпус на Университета за

...
Договорът за изграждането на новия учебен корпус на Университета за
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Договорът за изграждането на новия учебен корпус на УНСС е сключен през 2016 г.

Договорът за построяването на новия образователен корпус на Университета за национално и международно стопанство е подписан през 2016 година и все още постройката е построена на недодялан градеж. Има прекъсване на осъществяването на строителството - с акт 10. Финансовата промяна, която е направена от Управляващия орган е в размер на 10 %, и това от общата стойност на контракта е към 450 000 лв.. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, откакто дружно с премиера Бойко Борисов и с министрите на финансите и на образованието Владислав Горанов и Красимир Вълчев разгледаха строителството на новия корпус на УНСС.

Новият образователен корпус на УНСС е планувано да се построи с 4,5 милиона лв. от Оперативна програма "Региони в напредък " и със съфинсиране от 7,5 милиона лв. от Министерството на финансите посредством Министерството на образованието и науката - по 2,5 милиона лв. са били планувани за 2017, 2018 и 2019 година

,,Всички нарушавания, които ги е имало при осъществяването на целия капиталов развой, се наблюдават прецизно и се постановат финансови корекции'', съобщи министър Аврамова.

До момента договорът се извършва, според изискванията, при които е подписан и 4,5 милиона лв. от общата стойност на контракта, който е за 11 милиона лв., са предоставени от Европейски Съюз, а останалата част е националния бюджет, изясни заместник-министърът на районното развиване Деница Николова. Тя добави, че е построен корпусът на центъра, до недодялан градеж - до акт 14, следва да бъдат изпълнени и оставащите действия, с цел да се завърши сполучливо планът. Той би трябвало да бъде финално разплатен - и със средствата от Европейски Съюз, и със средствата от националния бюджет, сподели Николова.

,,Ако възложителят е сключвал други анекси и е възлагал други действия, то те са напълно негово решение'', съобщи министър Аврамова, запитана дали средствата ще стигнат за осъществяването на плана за образователния център на УНСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР