Договорът за изграждане на два нови центъра за грижа за

...
Договорът за изграждане на два нови центъра за грижа за
Коментари Харесай

Изграждат два центъра за грижа за хора с деменция

Договорът за създаване на два нови центъра за грижа за лица с разнообразни форми на деменция бе подписан през вчерашния ден сред Община Варна и Министерството на районното развиване и благоустройството.

Проектът ще бъде осъществен по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и е на стойност 1,3 млн. лева От тях 941 303 лева са от Европейски Съюз - посредством Европейския фонд за районно развиване, а останалите средства са национално съфинансиране и личен принос на Община Варна.

Проектът планува да бъде построен Център за грижа за лица с разнообразни форми на деменция, с потенциал 15 места, в ж.к. "Владислав Варненчик ". След главен ремонт на постройката на ул. „ Петко Стайнов “ № 7, там ще бъде самостоятелен и Дневен център за поддръжка на лица с деменция и техните фамилии, с потенциал 40 места. Целта на плана е основаване на нужната архитектурна и обществена среда за хората в неравностойно състояние. Срокът за осъществяване на плануваните действия е 24 месеца. След реализирането на плана и посредством потребление на опциите, които предлага Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, Община Варна ще пристъпи към съоръжение и обзавеждане на центровете и основаване на кадрови потенциал за новите услуги, показват от дирекция „ Социални действия “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР