Договорът за името „Северна Македония” не съдържа претенции към България

...
Договорът за името „Северна Македония” не съдържа претенции към България
Коментари Харесай

Каракачанов: Съмнително е, че договорът за името Северна Македония ще стане реалност

Договорът за името „ Северна Македония” не съдържа искания към България и също така е подозрително, че изобщо ще стане действителност. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви.

„ С този контракт е нанесен пагубен удар на опитите на Груевски и на избрани научни кръгове да постановат някакъв древен генезис на македонското население”, акцентира той.

Според него с подписа на о.Свети Ахил диалогът не завършва: „ В Македония има гневна съпротива на името Северна Македония, има съпротива и в гръцкия парламент”.

Той напомни, че западната ни съседка би трябвало да организира референдум с неразбираем резултат, а по-късно и Народното събрание да одобри текстовете с болшинство от две трети, което Зоран Заев и албанските му сътрудници нямат. Междувременно през 2019 година има парламентарни избори в Гърция, които се чака дясната „ Нова демокрация” да завоюва – а тя все още е срещу името „ Северна Македония”.

Красимир Каракачанов атакува Велизар Енчев и Александър Йорданов, които по-рано в студиото на „ Тази сутрин” показаха опасения, че България ще е губещата страна от процесите на Западните Балкани. „ Договорът е въз основата на декларацията от 1999 г, която беше подписана от Любчо Георгиевски и Иван Костов. По това време и двамата бяха висши дипломати, тогава ръкопляскаха на това съглашение, през днешния ден подлагат на критика договора”, уточни водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР