„Договорът за добросъседство между България и Македония не трябва да

...
„Договорът за добросъседство между България и Македония не трябва да
Коментари Харесай

Експерти: Някой иска непременно да има проблем между България и РСМ

„ Договорът за добросъседство сред България и Македония не би трябвало да се трансформира “, е тезата, която показаха пред Българска национална телевизия Кръстев и историкът проф. Христо Матанов.

Припомняме, че през вчерашния ден българският президент Румен Радев и сътрудника му от Република Северна Македония Стево Пендаровски, с цел да почетат паметта на Светите братя Кирил и Методий.

„ Общата аудиенция е стъпка в вярната посока. Ако не забелязахте, македонският президент сподели нещо за смяна на Договора за добросъседство. Играта е геополитическа, да се основат компликации на Европейски Съюз. Ние не сме от пръв интерес за Европейския съюз, в този момент тематиката е Беларус “, безапелационен бе историкът.

Той е песимист по отношение на работата на историческата комисия сред двете страни.

„ От българската дипломация към момента се чуват изказвания, че ние сме дребни “, добави проф. Матанов.

Журналистът Николай Кръстев разяснява, че е извънредно време да се възобнови разговорът, да се рестартират връзките сред България и Македония.

„ Това, което ще се случи в Рим, е късмет да се тръгне напред. Трябва да се отдели историческата комисия от политиката и стопанската система. Интересите са доста огромни. Русия и други велики сили в Европейски Съюз нямат интерес България и Македония да са в положителни връзки. Сегашното държавно управление и идващото би трябвало да гледат в районния подтекст. Някой желае да дели Балканите “, добави журналистът Николай Кръстев.

Той акцентира, че не е добре да се разделят Албания и Република Северна Македония.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР