Договорът за добросъседство и приятелство с България е в основата

...
Договорът за добросъседство и приятелство с България е в основата
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Не може Македония само да поема задължения, а България да поставя условия

Договорът за добросъседство и другарство с България е в основата на всички проблеми и по тази причина е нужен референдум и готовност на хората против него. Не може Македония единствено да поема отговорности, а България да слага условия. Това твърди в свое изказване опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ.

„ Договорът с България, подписан от Заев и удължен от Ковачевски, е отровно дърво, което ражда отровни плодове и какви са последствията от такова съглашение виждаме през днешния ден. Този контракт с България е в основата на отрицанието на македонския език, еднаквост и история “ , се споделя в изказването.

Според опозицията, проучвания демонстрират, че над 60% от македонците биха подкрепили референдума. Тя приканва дружно с референдума, да се върви и към предварителни парламентарни и президентски избори.

Малко по-рано през днешния ден партия Левица разгласи публично, че ще даде парламентарна и партийна поддръжка за провеждането на референдума.

Днес се чака ръководителят на Народното събрание Талат Джафери да даде своя отговор за пускане на самодейността за осъществяване на референдум срещу Договора за добросъседство с България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР