Договорът за добросъседство е много по-необходим на Македония, отколкото на

...
Договорът за добросъседство е много по-необходим на Македония, отколкото на
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Договорът е много по-необходим на Македония, отколкото на нас

Договорът за добросъседство е доста по-необходим на Македония, в сравнение с България. Това сподели за " Фокус " изборният специалист и анализатор проф. Михаил Константинов. По думите му съседката ни има потребност от вътрешна стабилизация, от решение на демографския си проблем и да да осъзнае, че България не е неин зложелател. “Македонците съумяват да се изпокарат със своите съседи. Известен е разногласието им за името, който имат с Гърция, техните искания към България и други страни.
Крайно време е Македония да разбере, че не светът е неприятелски към тях, а техният проблем е вътрешен. Относно контракта има неща, с които не би трябвало да се прави компромис. Например въпросите за езика не са въпрос на междудържавни контракти. Не може с контракт да се дефинира верният език за говорене, това е нещо, което би трябвало да бъде решено от експерти “, изясни анализаторът.
Проф. Михаил Константинов добави, че България неведнъж е пособия на Македония, образци за което не липсват в историята. " Не може обаче да се дава помощ на някой, който явно не я желае ", изясни проф. Константинов. Според него е мъчно да се разяснява контракт, който никой не е виждал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР