Договорът с България и договорът с Гърция откриха голяма перспектива

...
Договорът с България и договорът с Гърция откриха голяма перспектива
Коментари Харесай

Борисов пред македонската агенция МИА: Пожелаваме успех на Македония

Договорът с България и договорът с Гърция откриха огромна вероятност за Македония, съобщи в изявление за организация МИА министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в третата среща на върха сред Европейския съюз и Арабския свят на 29 и 30 октомври в Атина.

 © Българска телеграфна агенция
„ Стискаме палци и пожелаваме триумф на Македония “, сподели българският министър председател и разяснявайки най-новите събития в района, свързани с Македония, акцентира, че най-важното е да няма интервенция.

Винаги внимавам да не се греша в работите на която и да било друга страна, сподели Борисов.
Бойко Борисов, министър-председател: Това, което се отнасяше за България и Македония - Договора за добросъседство, макар много мощните нападки против него, ние проявихме воля и го подписахме. И той даде тази вероятност, да се върви в тази посока. След това, по време на Европейския съвет в София, т.е. българското председателство на Европейски Съюз, софийската декларация, мисля, че методът, по който Западът - и Съединени американски щати, и Европейски Съюз, поддържаха всевъзможни действия на нашите водачи, като решенията, които надлежно реализираха управляващите в Скопие както в контракта с България, по този начин и с Гърция, откриха голяма вероятност за вас. Така че това, което зависеше от България, като добросъседска, най-близка страна за вас, го направихме. Стискаме палци и пожелаваме триумф. Всяка друга интервенция не е вярна, даже да изразя своето мнение.  Македонският парламент позволи процедурата по смяна на името Македонският парламент позволи процедурата по смяна на името
Историческа стъпка напред към приемането на новото име на Македония. След оспорвани диспути, Народното събрание в Скопие даде ход на промени в Конституцията,...

Българският министър председател акцентира, че инфраструктурното свързване сред страните на Балканите е изключително значимо, и " колкото по-бързо се свържем, толкоз по-добре ".
Бойко Борисов, министър-председател: Тук няма политика, това значи съгласуваност, това значи триумф, това значи бизнес, това значи туризъм, културен, набожен, всевъзможен туризъм. Сега работим със Световната банка, както и с други финансови институции, Европейската банка за възобновяване и развиване, Европейската капиталова банка и, съгласно мен, София-Скопие-Тирана като един план да стартира да се осъществя.
Българският министър председател добави, че на срещата на върха сред Европейския съюз и Арабския свят е станало дума и за газовото свързване, в това число на Балканите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР