Договорът на частната фирма Евролаб 2011“ за Капитан Андреево“ е

...
Договорът на частната фирма Евролаб 2011“ за Капитан Андреево“ е
Коментари Харесай

Зам.-министър Христанов: Битката срещу Евролаб на Капитан Андреево не е загубена -

„ Договорът на частната компания „ Евролаб 2011 “ за „ Капитан Андреево “ е подписан в условия на систематични тежки нарушавания и пороци. Ние настояваме в съда, че този контракт е незабележим и той няма по какъв начин да продължава “, посочи зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов в предаването след решението на съда да върне частната лаборатория.

Решението на съда не значи, че борбата е изгубена, а че се проточва повече, заяви Христанов. Само преди ден

В момента компанията " Евролаб " на границата прави така наречен посланичество - има човек, който е нещо като митнически медиатор. Останалите действия остават да се правят от БАБХ, разказа обстановката към днешна дата зам.-министърът. По думите му компанията още не е изведена от пространствата, само че лабораторията им стои заключена. Печалбата от санитарния надзор сега отива в страната, а не я прибира един човек, съобщи Иван Христанов.

„ Ние сме се водили от ползите на страната и върховенството на закона. Ще ги отстояваме “, безапелационен бе през днешния ден той.

Премахването на лабораторията, за която от години се твърди, че генерира милиони облага с неразбираем адресат, бе едно от знаковите дейности на актуалното ръководство. Няколко държавни управления на Бойко Борисов и последвалите ги служебни кабинети не се ангажираха да разгласят ощетена ли е страната от частната лаборатория и кой има облага от това.

По думите на заместник-министър Иван Христанов контролът на храните по границата сега е доста по-добър от преди.

„ Никога до момента европейските ни сътрудници не са гледали с толкоз огромно внимание кой ще бъде министър на земеделието и кой ще управлява БАБХ. Този проблем сега намира своето позволение “, счита Христанов.

Той разяснява още, че при започване на кабинета „ Петков “ е било ясно, че БАБХ е „ ужасно продънена конструкция “. Христанов добави, че заканите против него са в четири посоки – медийни, политически, институционални и свързани със съда. „ Четвъртият вид закани е малко чудноват, само че не преставам да се запитвам за какво излезе прессъобщение на Върховен административен съд за делото, преди да е оповестено самото решение. Това беше спусъкът за медийната офанзива против нас “, каза още той.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР