Договорът между Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и

...
Договорът между Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и
Коментари Харесай

Договорът между Плевен и екоминистерството за 14 електробуса вече е факт

Договорът сред Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Община Плевен за доставка на 14 електробуса и 14 зарядни станции за тях през днешния ден стана факт. Документът бе подписан в екоминистерството от министър Нено Димов, плевенския кмет Георг Спартански и от инж. Ангел Несторов, шеф на „ Тролейбусен превоз “ ЕООД – Плевен.
Проектът, по който ще бъдат закупени за Плевен 14 електробуса и 14 зарядни станции за тях, е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ (ОПОС). Общият размер на инвестицията е 18 млн. лева ОПОС обезпечава 15 млн. лева, разясниха от Министерство на околната среда и водите.
В двете тролейбусни депа в Плевен ще бъдат инсталирани станции за постепенно зареждане на акумулаторите на електробусите. Новите екологични возила ще бъдат интегрирани към съществуващите към този момент интелигентни транспортни системи на всеобщия градски публичен превоз на Плевен. Предвижда се с осъществяването на този план да се понижи количеството излъчвания на фини прахови частици с източник превоз от 0,43 на 0,33 тона на година. Реализирането на дейностите ще способства за възстановяване качеството на атмосферния въздух за над 95 000 поданици на община Плевен.
Срокът за осъществяване на дейностите е 40 месеца .
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР