Договорът бележи началото на края на несигурността за Македония и

...
Договорът бележи началото на края на несигурността за Македония и
Коментари Харесай

Заев: Нека отхвърлим манипулациите и да дадем шанс на споразумението


Договорът бележи началото на края на несигурността за Македония и дава почтено и задоволително решение за двете страни, с което вечно се удостоверява македонската еднаквост и език, акцентира министър председателят Зоран Заев при започване на днешната парламентарна сесия, на която би трябвало бъде утвърдено съглашението с Гърция.

"Имаме ясни доказателства за нашата македонска еднаквост, за нашия македонски език, в продължение на епохи и епохи. Не сме предали нищо, нито пък никой ни взе нещо, когато се съгласихме за географско име. Това е смела стъпка в полза на бъдещето на жителите и на нашите деца, за едно спокойно бъдеще. Нека да отхвърлим операциите и да дадем късмет за споразумението", сподели Заев.

Той акцентира, че съглашението е подкрепено от всички интернационалните сътрудници, което отваря портите на Македония за европейско бъдеще. Заев чака дата за договаряния от Съвета на Европейски Съюз до края на месеца.

Заев прикани за обединяване в полза на общото бъдеще.

"Вместо горчивината и гнява, дано дружно да пишем бъдещите страници, да водим жителите към обща процъфтяваща Македония, следвайки образеца на напредналите европейски страни. Получаваме другар и стратегически сътрудник, подсигуряваме стабилността и сигурността на Македония, отваряме пътя към Европейски Съюз и НАТО. Ние реализираме устрема на нашите предшественици да бъдат приети от всички като македонци, говорещи македонски. Това е исторически акт, посредством който Македония и жителите й имат шанс", сподели министър председателят Зоран Заев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР