Договор за срок от една година за почистване на общински

...
Договор за срок от една година за почистване на общински
Коментари Харесай

Община Асеновград сключи договор за над 66 700 лв. за почистване на общински сгради

Договор за период от една година за разчистване на общински административни здания подписа община Асеновград, представлявана от краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на града инженер Петър Бояджиев. За дейностите администрацията на града ще би трябвало да заплати малко над 66 700 лв. с Данък добавена стойност. Изпълнителят е асеновградската компания " Латеда-Л " и е класиран преди всичко измежду още други две предложения, като критерият за направения избор е най-изгодната цена.
Предметът на предоставената поръчка е с название " Ежедневно и изключително разчистване на пространствата в обекти, благосъстоятелност на община Асеновград ". В това число влизат цялата административна постройка на локалната администрация плюс две преходни стаи и още толкоз фоайета, хигиеничен възел с две тоалетни, две изложбени зали и стълбище. Обект на поръчката са и двата етажа в постройката на най-старата община (сега Туристически информативен център (ТИЦ). Почистване се планува и в Народно читалище „ Родолюбие ". Там ще бъдат обработвани двете ритуални зали за подписване на цивилен брак. И в постройката на улица “Васил Левски “, където се обитава Дейност " Инспекторат, паркинги и гаражи ", ще бъдат почиствани пет стаи.
Изпълнението на услугата включва всекидневно влажно забърсване на подовете на пространствата, на стълбищните площадки и рамена на външните входове, на асансьорите. По същия метод един път седмично би трябвало да бъдат почиствани и мебели в работните кабинети и первазите на прозорците. Всеки ден следва да се чистят санитарно-хигиенните възли, като се прави измиване и стерилизация. И още - всекидневно разчистване на двата входа пред постройката, а един път на 15 дни - вратите, первазите и парапетите в общите пространства. Един път в месеща ще се обезпрашават щорите в кабинетите, а единствено при потребност е планувано премахване на петна по стените.
Поръчката планува при зародила нужда и изсъхнало разчистване на мека мебел с прахосмукачка или влажно забърсване, при положение, че е кожена. Два пъти в годината ще се мият прозорците и дограмите, а веднъж в месеца ще се обират паяжините. Зареждането с препарат за разчистване на ръце в санитарно-хигиенните възли би трябвало да се случва през целия период на контракта. Миенето на стъклата на входните порти ще се реализира два пъти месечно.
Според подписания контракт, в ежедневното разчистване се включва и изключително разчистване – всеки работен ден от 06:00 ч. до 15:00 ч. Освен това, изпълнителят би трябвало да държи разполагаем две дежурни хигиенистки за измиване на всички коридори в постройката на общината, от време на време разчистване на санитарно-хигиенните възли, разчистване на залите в постройките преди и след осъществяване на мероприятия в тях, разчистване на непредвидени замърсявания до цялостното им премахване във всички пространства, обект на публичната поръчка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР